Miért azt nézik le és rekesztik ki az emberek, aki olyasvalamiből szenved hiányt, amiből alapból is általános hiány van?
Pl. ha lenéznének egy munkavállalót aki munkaerőhiány idején nem dolgozik, az érthető, vagy ha lenéznének egy szüleinél otthon lakót, aki olyankor sem költözik el, amikor az albérletek de még az ingatlanok is minimálbér áron vannak még azt is.
De pl. amikor munkaerőtöbblet van, miért néznek le egy munkanélkülit?
Vagy ha elérhetetlen áron vannak a lakások és az albérletek, miért néznek le egy otthon lakót?
És nem csak erre a két példára lennék kíváncsi, hanem magára a funkcióra, gondolatmenetre, csak ez a kettő jutott eszembe példának.
Amúgy ezt fordítva kéne ám, csak mondom.
"Amúgy ezt fordítva kéne ám, csak mondom."
Nem, fordítva se kéne. Senkit nem kéne lenézni semmi miatt. Mindenki úgy él, ahogy akar. Minden egyes döntésünkért mi magunk vagyunk a felelősek. Mi magunk vagyunk életünk alakítói.
Én úgy vagyok vele, hogy lesz..rom a többieket, csak saját magammal és közvetlen környezetemmel foglalkozom. Nem érdekel az, hogy ki hogyan rontja el az életét, a tetteiért úgyis ő a felelős.
Szerintem is az az oka, amit az első válaszoló írt. Nagyon sok a frusztált ember, akinek ez egyfajta megkönnyebbülést okoz, mert egy pillanatig nem érzi szarnak a saját életét. Aki rendben van magával, az úgy vélekedik, mint a második válaszoló, szerintem is pont ezt lenne az ideális.. Viszont az is tény, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez, akkor is, ha ez egy negatív vélemény.
Azt viszont pláne nem értem, hogy miért veszik magukra az emberek, ha valami random Jóskák lenézik őket. Engem egyáltalán nem érdekel, ha valami random ember lenéz, gondoljon csak amit akar, nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb.
Van az a gonosz mondás, hogy "a legszebb öröm a káröröm". Akik lenézik a rosszabb életkörülmények között élőket, biztos vagyok benne, hogy ezzel operálnak.
Meg amúgy alapból így épül fel a társadalmunk, akinek már van valami, annak még több jár, akinek meg nincs semmije, annak később sem jár semmi. (Pl. tanulmányi pályázatoknál azok nyernek, akik már korábban is nyertek valamit... sőt plusz pont, ha már korábban is nyert.)
Teljesen más, amikor valaki felküzdi magát (igen felküzdi) egy szintre és teljesen más, amikor születésétől kezdve alápakolják a javakat, magyarul csak ugródeszka neki az a szint, amiért más évtizedekig gürcölt.
Az utóbbiaknak fogalmuk sincs arról hogy miért vannak ilyen helyzetben, csak annyit tudnak hogy "ALAP" és ezt másoktól is elvárják! Ha másoknak nem sikerül, őket lenézik a felsőbbrendűség tudatuk miatt!
@14:38
Semmi különbség nincs ilyen szempontból.
Ismerek olyan csókát, aki a totál nincstelenségből jött. Intézetis csavargó gyerekként, szó szerintem a semmiből. Talált egy jó szakmát amit szeret, szerzett alkalmazottként egy kis tapasztalatot, aztán már vállalkozóként szépen megél belőle mint marci hevesen. Közben nem győzi mindenki orra alá dörgölni, hogy más egy havi keresetét ő egy hét alatt keresi, és igazából csak akkor dolgozik, amikor éppen kedve van stb...
Szóval ez nem családi háttér függvénye. Az emberek már csak ilyenek.
"Talált egy jó szakmát amit szeret"
Akkor mázlija volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!