Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért azt nézik le és rekeszti...

Miért azt nézik le és rekesztik ki az emberek, aki olyasvalamiből szenved hiányt, amiből alapból is általános hiány van?

Figyelt kérdés

Pl. ha lenéznének egy munkavállalót aki munkaerőhiány idején nem dolgozik, az érthető, vagy ha lenéznének egy szüleinél otthon lakót, aki olyankor sem költözik el, amikor az albérletek de még az ingatlanok is minimálbér áron vannak még azt is.

De pl. amikor munkaerőtöbblet van, miért néznek le egy munkanélkülit?

Vagy ha elérhetetlen áron vannak a lakások és az albérletek, miért néznek le egy otthon lakót?

És nem csak erre a két példára lennék kíváncsi, hanem magára a funkcióra, gondolatmenetre, csak ez a kettő jutott eszembe példának.

Amúgy ezt fordítva kéne ám, csak mondom.

2023. szept. 4. 12:57
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
A "Magyar ember létrán jár." kifejezést még nem hallottam, de van egy sejtésem. Kifejtenéd?
2023. nov. 6. 17:02
 22/36 anonim ***** válasza:
No és mit sejtesz, mit jelenthet? :)
2023. nov. 7. 08:15
 23/36 anonim ***** válasza:

18#

Így van. Egy bolygónk van, ezt egyszer lehetett eljátszani. A nagy energiasűrűségű napenergia konzerv robbantotta be ezt a fejlődést. Minden más technológia már csak a szarköbözés.

2023. nov. 7. 09:03
 24/36 anonim ***** válasza:

#22 Hát mi a létra? Azon lehet felfelé és lefelé menni, többnyire felfelé törekszenek az emberek, mert mindenki JOBBAT! akar (mondjuk a telhetetlenség miatt). Tehát az ő esetükben felfelé van az irány, semmiképpen sem lefelé, mert az a "lúzer" szint, ennek ellenére meg kell hogy tapasztalják, milyen "LENT!" lenni, főleg ha még hiányzik ez a tapasztalat az eszköztárukból!

Ezért is van a mondás: "Egyszer fent, egyszer lent!"

Lefelé bukni az egójuknak nagyon káros lenne, szerintem sokan bele is pusztulnának! Hát aki nem edzett a kudarcokra kérem szépen...

Én már várom! Lehet hogy FOS! lesz, de gyerekkorom óta erre várok, mert tudom hogy Igazságszolgáltatás van/lesz emögött!

Most csak a szart toljuk magunk előtt, ki se látunk belőle, "jó ez így"!

Ál-harmónia, ál-béke, mindenki "szeret" mindenkit!

Luxus, pompa, kivagyiság, harácsolás, Földbolygó tönkretétele, érzéketlenség!

Szóval a létra CSAK! felfelé vezet, SZERINTÜK!

Jól mondom?

2023. nov. 8. 11:38
 25/36 anonim ***** válasza:
#23 Erről bővebben is írhatsz! És mi az a "szarköbözés"? :)
2023. nov. 8. 11:39
 26/36 anonim ***** válasza:

25#

Majd a napelem, majd a tudomány, majd a stb. megoldja és folytathatjuk tovább a kényelmesnek vélt fogyasztói létünket. Röviden ennyi.

2023. nov. 8. 12:00
 27/36 anonim ***** válasza:
#26 És mi ennek a vége? Szerinted...
2023. nov. 8. 12:04
 28/36 anonim ***** válasza:

27#

Pontosat nem lehet mondani. Szerintem a következő évtizedben már kapunk belőle ízelítőt. Elkezd minden recsegni ropogni amivel elszigeteltük magunkat a természettől. Tartós áruhiány, hosszabb közüzemi leállások stb.

2023. nov. 8. 12:53
 29/36 anonim ***** válasza:
Természet? Még oda se kell kimenni. Olyan szinten erodálódtak a még jól működő emberi kapcsolatok is, hogy ilyet még nem láttam! Lassan már a családtagjaink sem beszélnek egymással, régen programok, nagy összejövetelek. Siralmas!
2023. nov. 8. 12:57
 30/36 anonim ***** válasza:
Ezzel egyidőben nagyon komoly lelki és szellemi szintbéli különbség és az ezzel együtt táguló szakadék.
2023. nov. 8. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!