Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez passzív-agresszív viselkedé...

Ez passzív-agresszív viselkedésnek minősül?

Figyelt kérdés

Elhívott valaki egy programra kb. 2 héttel az "esemény" (semmi extra, azért írom így) előtt. Én azt írtam, hogy ha úgy alakul, elmegyek szívesen, de nem ígérek semmit.

Őszintén, nem akarok a részletekbe menni, nem tudtam előre, hogy lesz-e kedvem illetve, hogy lesz-e kedvem az adott illetővel menni. Ennek nyilván megvannak az okai, ebbe nem mennék bele, összetett. Tehát nem ígértem semmit.

Tegnapelőtt írtam az adott személynek, hogy úgy néz ki (közbejött valami ami jobban érdekel egyrészt, másrészt mint mondtam magával az emberrel is vannak fenntartásaim és a napokban előjöttek bennem dolgok amik miatt nem akarok vele menni) nem megyek. De én tök normális stílusban. Azt nyilván nem közöltem, hogy miatta (sem) megyek.

Erre valam olyan volt a válasz, hogy "értem, biztos rengeteg dolgod van..."

Nem álltam le vitázni, nem fogok ezen pörögni, mert ki tudnék akadni, hiszen mi köze hozzá és amúgy tényleg van dolgom, de Ő biztos jobban tudja, na mindegy.

A kérdés lényege: egy ilyen reakció passzív agresszívnek számít?

2023. szept. 2. 13:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Nem akartál, csak nem merted neki megmondani. Húztad az időt. Ami még önmagában bocsánatos bűn lenne, ha nem rá tolnád át a kapcsolati hibát, őt vádolva helytelen viselkedéssel. Azt nem mondom, hogy könnyű egy kellemetlen embert leépíteni, neki se kéne erőltetnie az összejárást, hiszen a reakciójából az derül ki, hogy valójában ő se szível téged. Akit szeretünk, azzal nem vagyunk passzív-agresszívek.
2023. szept. 2. 14:15
 12/15 anonim ***** válasza:
74%
Attól, hogy rokon miért ne lehetne leépíteni??
2023. szept. 2. 14:17
 13/15 anonim ***** válasza:
60%
Mert nem mondhatod meg egy elvileg jószándékú embernek, hogy a hátad közepére se kívánod. Vannak olyan élethelyzetek, amikor a társadalmi együttélési normák nem hozhatók közös nevezőre az igazsággal. Ilyenkor jön a nem szerencsés hazudozás vagy a derekunkat néha beadás, amitől mi nem érezzük jól magunkat, vagy a nyílt konfrontáció. Gonosz, tisztességtelen emberrel szükséges az összeütközés, de egyoldalú szeretet esetén az nem jó megoldás, mint ahogy a bármennyire cukormázba csomagolt visszautasítás sem. Vannak helyzetek, amikre nincs jó megoldás.
2023. szept. 2. 14:30
 14/15 anonim ***** válasza:
57%
Nem passziv-agresszív. Te viszont kötekedő, rosszindulatú vagy.
2023. szept. 3. 08:00
 15/15 anonim ***** válasza:
74%

És ráadásul gerinctelen is. Ennyi bátorság nincs benne, hogy megmondja, hogy nem akar az adott illetővel lenni? De ő biztos elvárja, hogy visszafelé őszinték legyenek vele! Mennyi, de mennyi ilyen szar emberrel találkoztam már, meg se tudom számolni. Kevés az igazán tökös, őszinte férfi! Én elsüllyednék szégyenembe, ha nem mondanám meg a frankót annak, akivel bajom van.

2023. szept. 3. 12:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!