A nők miért nem olyan viccesek mint a férfiak?
Tudom talán indulatokat válthat ki a kérdés egyesekből. Na most ezt nem szeretném, de mindenképpen meg akartam kérdezni hátha ad rá valaki magyarázatot (még ha épp azt bizonyítja be hogy én látom is rosszul).
Természetesen nem mondom hogy nincsenek vicces nők vagy nagyon vicces nők mert találkoztam már ilyennel (pl volt tanáraim közül a múltban, vagy néhány munka társam.)
Viszont a férfiak azok átlagosan sokkal viccesebbek szoktak lenni, és sokkal jobban képesek kifigurázni helyzeteket, személyeket, vagy tudnak olyan frappáns választ adni amitől az ott jelen lévő egész társaság a földön fetrengve nevet.(a nők is).
De nagy átlagban a nők között ez sokkal ritkább és nem tűnnek annyira viccesnek mint a férfiak. Ez miért van?
"beleállással és visszavágással két bajom van:
• leereszkedek a bántalmazó szintjére és ugyanazt csinálom, amit ő"
ha nem magyarázom el neki, hogy mi a probléma azzal, amit művel, nem fogja érteni és ugyanúgy tovább fogja folytatni a mérgező viselkedését, mint eddig. Persze egy ideig úgy is folytatni fogja, hogy el van neki magyarázva, így viszont van esély arra, hogy egy idő után megérti, belátja és abbahagyja. Főleg, ha minél többen a viselkedése elítélését választják a visszavágással szemben."
De ezzel pont az ellenkezőjét éred el.
Ezzel az a baj hogy te afféle szalonban érzed magad. Ez az eltartott kisujjas felsőbbrendűség érzéses attitűd csak ráerősít és továbbra is nevétség tárgya leszel. Így nagyon könnyen pár millisecundum alatt kvázi bárkit besorolsz a "bántalmazó" kategóriába a valamit szól neked és nem tetszik. Ezzel csak gyűjtöd az áldozati kreditjeidet. Persze szükség van önérzetre is, de közben azt is megnézheted hogy akiket te a "bántalmazó" kategóriába sorolsz ők hogyan oldják a feszültséget egymás között, hogy egymásnak miket mondanak, így sokszor rajohetnél hogy senki nem akart kiváltképp téged bántani hanem arról van szó hogy túltolod az önérzeteskedest és beképzeltnek fognak tartani aki különbnek érzi magát a többiektől. Az a baj(neked) hogy az ilyen embereken lehet a legjobban ércelődni és kifigurázni őket akik ennyire a föld felett 5cm rel járnak.
Remélem érzékelhető hogy ezzel természetesen nem azt mondtam hogy minden féle rosszindulatú megaláztatást el kell viselni de nem is kell mindent ennyire véresen komolyan venni, márpedig ahogy olvaslak nekem az az érzésem hogy te ez a fajta vagy aki igen.
"Te nem érted az alap problémát. Egy nő nem lesz "vihogó hülye picsa" attól, hogy hangosan nevet. Ez szimpla nőgyűlölet a férfiak részéről, hogy le vihogó hülye picsázzátok a nőket."
Nos szerintem sem lesz, de ezt nem is én hoztam fel. Én csak elismertem hogy biztosan van a" vihogó pcsák" intézménye is, noha a felvetesben szereplő kritériumokkal én sem értettem egyet. De a válaszomban nem is arra tértem ki hogy mi számít annak és mi nem. Hanem abból indultam ki hogy mondjuk hogy tényleg epp azok voltak. És arra akartam rávilágítani hogy az sem probléma. Néha még egy vihogó pcsa is elismerheti hogy az volt. Szerintem nem az lényeg hogy egy két "gyengébb" pillanatban milyen egy férfi vagy egy nő, hanem hogy azért a skála minden tartományában helyzetnek megfelelően képes e létezni. Ha egy nő vagy nők például egy egy üveg bor után vihogó pcsává váltak hát istenem és akkor mi van? Ha én azt mondom nekik másnap hogy "tegnap este igazi vihogó pcsák voltatok akkor ezt inkább poénból teszem mintsem ártó szándékkal.
#31 Az, hogy te vadidegen nőket le vihogó hülye picsázol a nevetésük miatt, az igenis bántalmazás és nőgyűlölő viselkedés. Nem kell szalonban lenni ahhoz, hogy az ember ezt értse és belássa, szimplán elég, ha civilizált állampolgár vagy.
"Így nagyon könnyen pár millisecundum alatt kvázi bárkit besorolsz a "bántalmazó" kategóriába a valamit szól neked és nem tetszik."
Nevén nevezem a bántalmazást, ennyi az egész. Ok nélkül le hülye picsázni valakit verbális abúzus.
"közben azt is megnézheted hogy akiket te a "bántalmazó" kategóriába sorolsz ők hogyan oldják a feszültséget egymás között"
Az engem teljesen hidegen hagy, hogy ők mit művelnek egymás között/egymással.
"rajohetnél hogy senki nem akart kiváltképp téged bántani hanem arról van szó hogy túltolod az önérzeteskedest"
Csakhogy én nem a saját bántásomról írtam, hanem arról az általános jelenségről, hogy a férfiak szeretik leszólni, lealázni a hangosan nevető nőket. De idézem neked: "Egy nő/női társaság nevetése sokszor idegességet és agressziót vált ki a férfiakból és képesek őket elmondani minden vihogó hülye p.csának, csak azért, mert hangosan nevetnek. A nevető, röhögő, vihogó férifakat, vagy férfi társaságokat soha nem éri ilyen atrocitás, elítélés."
Ez nem önérzeteskedés, hanem figyelemfelhívás az országban uralkodó általános nőgyűlölet egyik megnyilvánulási formájára. Ha valaki azt mondja, hogy nőgyűlölő ország vagyunk, a legtöbb férfi nem érti, hogy miről beszél az illető, ezért tartom fontosnak elmondani, hogy például erről. De ez csak egy a nőgyűlölet millió megnyilvánulási formájából. Viszont már ennyivel is okosabb vagy.
Szimplán mi férfiak lazábbak vagyunk. :)
Egy nő azért rágörcsöl, hogy meg akarja e dugni a pasi, stb.
Túlagyalják a dolgokat.
De én nem is szeretnék több lenni mint egy vicc. Tudom hogy nem érhetem el soha azt a szintet ahol te vagy, de azért próbálkozom na.
Egyébként felnőtteknek szóló sitkom (SZITuációs KOMédia), de hívhatod paródiának is, teljesen mindegy nem ez a lényeg szerintem, nem a címkéje alapján kell megítélni, vagy az alapján hová tudod besorolni már csak azért sem mert nem sok hasonló tartalom van, esetleg még a Family Guy. Talán amivel vágják a fát maguk alatt az az hogy ordenáré, tehát ez a filter előbb van mint a tartalom. Bizonyos emberek ha meglátják a piros zászlót hogy elhangzott egy csúnya szó vagy akár csak egy olyan kulturáltan kifejezett de egyébként ordenáré dolgot felvázoló foszlány miatt nem nézik, de szerintem az nem baj ha nem szolgálják ki a tömeg ember prüdériáját ettől még sok esetben nagyon pontosan mutatnak rá dolgokra és tartanak görbe tükröt.
Nézd meg a 19 évad 5. epizódját. Az a rész pont erről szól mint, amiről beszélünk. Én azért szeretem mert előre mutató társadalom kritikát fogalmaz meg például a kapitalizmusról, a vallásokról, a céges működésről, az emberi kapcsolatokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!