A nők miért nem olyan viccesek mint a férfiak?
Tudom talán indulatokat válthat ki a kérdés egyesekből. Na most ezt nem szeretném, de mindenképpen meg akartam kérdezni hátha ad rá valaki magyarázatot (még ha épp azt bizonyítja be hogy én látom is rosszul).
Természetesen nem mondom hogy nincsenek vicces nők vagy nagyon vicces nők mert találkoztam már ilyennel (pl volt tanáraim közül a múltban, vagy néhány munka társam.)
Viszont a férfiak azok átlagosan sokkal viccesebbek szoktak lenni, és sokkal jobban képesek kifigurázni helyzeteket, személyeket, vagy tudnak olyan frappáns választ adni amitől az ott jelen lévő egész társaság a földön fetrengve nevet.(a nők is).
De nagy átlagban a nők között ez sokkal ritkább és nem tűnnek annyira viccesnek mint a férfiak. Ez miért van?
A kifejezés, amit keresel, a jó humorú.
A vicces egészen mást jelent. És abban az értelemben igazad van, a férfiak viccesek...
Ebből korábban készült kutatás is - ha gondolod, nézz utána - egyébként a google előbb választ fog adni, mmint mi. Ha tényleg a válasz érdekelne, onnan néznéd meg és nem itt lázítanád a nemeket.
Másrészt, a kulcs, ami a megoldás: agresszió. Az a fajta humor, ami számodra viccesnek érződik, az agresszió egyik megnyilvánulása. Ennyit segítettem, a többinek nézz utána, ha valóban érdekel.
Szerintem ez maximum a múltban lehetett így. Manapság nem igazán szólnak rá a gyerekekre hacsak nem tényleg valami kifejezetten veszélyes dolgot csinálnak. Inkább mindenki hagyja hadd bontakozzon ki a gyerek és milyen aranyos ha valami vicces vagy oda nem egészen illő dolgot csinál.
Szóval szeritnem nem a kontrolláló nevelés miatt van. Több unoka testvérem is van, de egyikre sem volt jobban rászólva vagy korlátozva csak mert lány.
"Ebből korábban készült kutatás is - ha gondolod, nézz utána - egyébként a google előbb választ fog adni, mmint mi. Ha tényleg a válasz érdekelne, onnan néznéd meg és nem itt lázítanád a nemeket."
Szerencsére eddig maximum téged lázítottalak. :)
Amúgy miből gondolod hogy nem néztem utána? És nem annak ellenére kérdeztem meg hogy aktuálisan válaszoló random emberek véleményét is meg lássam? Az előzetes keresés és a kérdés feltevés szerintem nem zárja ki egymást.
Nacsa Olivér már kifejtette!
Aztán kapta is a nyakleveseket a höleségéért!
#4 Én is a társadalmi okokra tippeltem, bár az én elméletem az, hogy ez is el van bennünk nyomva. Egy nő/női társaság nevetése sokszor idegességet és agressziót vált ki a férfiakból és képesek őket elmondani minden vihogó hülye p.csának, csak azért, mert hangosan nevetnek. A nevető, röhögő, vihogó férifakat, vagy férfi társaságokat soha nem éri ilyen atrocitás, elítélés.
És onnantól, hogy társadalmilag az van felénk kommunkálva, hogy nem nevethetünk úgy, ahogy szeretnénk, mert elítélnek, leszólnak, megaláznak érte, nyilván a humorunk sem tud úgy fejlődni, kibontakozni, ahogy a férfiaké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!