Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nők miért nem olyan viccesek...

A nők miért nem olyan viccesek mint a férfiak?

Figyelt kérdés

Tudom talán indulatokat válthat ki a kérdés egyesekből. Na most ezt nem szeretném, de mindenképpen meg akartam kérdezni hátha ad rá valaki magyarázatot (még ha épp azt bizonyítja be hogy én látom is rosszul).

Természetesen nem mondom hogy nincsenek vicces nők vagy nagyon vicces nők mert találkoztam már ilyennel (pl volt tanáraim közül a múltban, vagy néhány munka társam.)

Viszont a férfiak azok átlagosan sokkal viccesebbek szoktak lenni, és sokkal jobban képesek kifigurázni helyzeteket, személyeket, vagy tudnak olyan frappáns választ adni amitől az ott jelen lévő egész társaság a földön fetrengve nevet.(a nők is).

De nagy átlagban a nők között ez sokkal ritkább és nem tűnnek annyira viccesnek mint a férfiak. Ez miért van?

2023. aug. 29. 10:20
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

"Úgy érted, hogy ha tényleg "vihogó hülye p.csák" voltak? Mert ha igen, akkor látod itt van a jelenség, amiről beszéltem. A nők el vannak ítélve szimplán azért, mert jókedvűen, hangosan nevetnek. Egy vihogó férfi társaságot mikor illetsz ilyen jelzőkkel? Kitalálom: soha"

Gondoltam hogy ezt fogod írni. De ez is lakmusz papírja annak hogy sok nő sajnos komolyan magára vesz ilyesmit. Abba nem gondoltok bele hogy ez valójában a pasiknak vonzó? Kicsit szájbarágósabban: tudod nem akkor leszel vihogó pcsa amikor rád mondják, hanem akkor amikor te kikéred magadnak ahelyett hogy azt mondanád "vihogó pcsa voltam és? Mi bajod van ezzel te nyomi? :)"

Ha egy ilyent elsütsz akkor a többi férfi fetrengeni fog a röhögéstől és respected lesz. És senkit nem érdekel hogy te vihogó pcsa voltál e vagy sem. Az a baj hogy (és ez mind férfira mind nőre igaz) a túlzásba vitt önérzeteskedés miatt válnak sokan "célpontá". A humor az egy adok-kapok műfaj. És alltalaban az kap a legtöbbet (noha valójában alapjában véve nem a rosszindulat volt a szándék) a leg komolyabban veszi magát és úgy reagál ezekben a helyzetekben mint egy 18 századi arisztokrata nemes mert neki ez "fölháborító és hallatlan.". Persze az sem normális ha egy ilyen helyzetben a többiek nem állnak le hiába látják a másikon hogy mennyire "nem veszi a lapot". Csak azt akarom ezzel mondani hogy ezeknek azért előzménye is van és nem mindig egy ártó vagy rossz szándékból kezdődik hanem abból hogy vannak akiknek az átlagnál jóval-joval alacsonyabb az ingerküszöbük. Na mondjuk ők nem is szoktak annyira viccesek lenni.

2023. aug. 29. 12:08
 22/41 A kérdező kommentje:

"Persze lehet, hogy a többivel egyetértesz és azért nem mondtál rá semmit."

Melyikre nem mondtam semmit?

2023. aug. 29. 12:10
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Látod, kérdező, a hozott példáid erősítik a már korábban említett agresszivitást ebben a műfajban.
2023. aug. 29. 12:17
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

#21 Te nem érted az alap problémát. Egy nő nem lesz "vihogó hülye picsa" attól, hogy hangosan nevet. Ez szimpla nőgyűlölet a férfiak részéről, hogy le vihogó hülye picsázzátok a nőket.

A másik, hogy nem elsődleges szempont az, hogy egy pasinak vonzó legyek. Főleg nem olyan áron, hogy a megalázását el kell bagatellizálnom és nevetnem kell rajta ahhoz, hogy kedveljen. Ez konkrétan a bántalmazó kapcsolatok előszobája.

"Ha egy ilyent elsütsz akkor a többi férfi fetrengeni fog a röhögéstől és respected lesz."

Inkább ne tiszteljen és ne röhögjön, de nem fogom a lealacsonyítását, megalázását poénra venni. Én sem tisztelem az ilyen nőgyűlölő embereket, szóval kölcsönös lesz a "szimpátia".

"Az a baj hogy (és ez mind férfira mind nőre igaz) a túlzásba vitt önérzeteskedés miatt válnak sokan "célpontá". A humor az egy adok-kapok műfaj."

Csak hogy az, hogy te le vihogó hülye picsázol valakit, az nem humor. A "túlzásba vitt önérzeteskedés" pedig jogos önvédelem egy nem jogos megalázással szemben.

2023. aug. 29. 12:21
 25/41 anonim ***** válasza:
#22 Az utolsó bekezdés előtti részekre. Azok nem a szülő-gyerek kapcsolatról szóltak.
2023. aug. 29. 12:23
 26/41 Shaddark ***** válasza:
78%

Szerencsés ember vagy, én több humoros nőt ismerek mint pasit.

A férfi társaim legtöbbje mogorva, komolykodik ha kell ha nem. A hölgy ismerőseim kb. 100* annyit nevetnek mint a férfi ismerőseim.

Ami miatt messziről úgy tűnhet, hogy a nők jó fejek általában., ezért a semennyire nem vicces "kín-rím"eken is nevetnek amit a pasik előadnak. Ettől humorosnak tűnnek azok is, akik egyáltalán nem azok.

2023. aug. 29. 13:13
 27/41 Shaddark ***** válasza:

" A "túlzásba vitt önérzeteskedés" pedig jogos önvédelem egy nem jogos megalázással szemben."

Ebben igazat adok, ám az szerintem is tény, hogy ha a visszafordítást vagy beleállást választanád az önérzeteskedés helyett, azzal sokkal jobban és hatékonyabban megoldanád a helyzeteket. És domináns pozícióba kerülnél a védekező helyett. Persze, a te dolgod, de a tanács szerintem is jó volt, nem felháborodni kell rajta hanem megköszönni :)

2023. aug. 29. 13:18
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

#27 A beleállással és visszavágással két bajom van:

• leereszkedek a bántalmazó szintjére és ugyanazt csinálom, amit ő

• ha nem magyarázom el neki, hogy mi a probléma azzal, amit művel, nem fogja érteni és ugyanúgy tovább fogja folytatni a mérgező viselkedését, mint eddig. Persze egy ideig úgy is folytatni fogja, hogy el van neki magyarázva, így viszont van esély arra, hogy egy idő után megérti, belátja és abbahagyja. Főleg, ha minél többen a viselkedése elítélését választják a visszavágással szemben.

2023. aug. 29. 13:36
 29/41 A kérdező kommentje:

"utolsó bekezdés előtti részekre. Azok nem a szülő-gyerek kapcsolatról szóltak."

Nézd én hülye vagyok, DE csak félig!

Akkor nem volt egyértelmű a kérés. Nem tudom melyik kommented volt egyáltalán. Ömlesztve válaszoltam és vaszolok mindenre. Konkrétan másold be vagy írd le mert ezzel semmit nem segítettél hogy " az utolsó bekezdés előtti részekre" 🤷‍♂️🤷‍♂️

2023. aug. 29. 13:47
 30/41 Shaddark ***** válasza:

Értem.

Sajnos el kell keserítselek. Nem szívesen teszem, de amit te helytelennek gondolsz, és a szépirodalom szerint is az, gyakorlatilag a "normális" működése az embernek.

Amit bántalmazásnak hívsz az a pasiknál dominancia harc, ami tulajdonképpen kódolva van bennünk. Minél primitívebb valaki, (nem IQ hanem EQ szinten) annál inkább erőltetni fogja. A legtöbben ha jó családba születtek akkor mintaként hozzák magukkal a szülői házból. Ha rosszba akkor vesztesként indulnak.

A nőknél meg verseny szellem van. Majdnem ugyanaz mondjuk.

Ezekhez hozzájön az - nem tudom mi a szakkifejezés, én "nyomi faktornak hívom - a viselkedés minta, hogy az emberek legtöbbje ha az önértékelése alacsony, akkor megerősítésként szeretné a másikat lehúzni. Mert ettől ő többnek tűnik. Ezt sajnos az iskolákban veri a porosz oktatás a gyerekekbe.

Én pl. azért is nem adtam még soha senkinek pirosat itt, nincs szükségem rá hogy úgy érezzem többnek magam hogy másokat lejjebb viszek :)

Tehát van a világ és benne az emberek, ami/aki működik ahogyan működik.

Én azt tartom szerencsésebb megoldásnak, ha kinyitjuk a szemünket, azt is meglátjuk amit nem szeretünk látni és felkészülünk arra is amiért amúgy nem rajongunk.

A kommunikációs technikák pl. segítenek ebben, szerintem ezekkel jobban "helyén kezeljük" a dolgokat mint ha érzelmi reakciókat adunk. Plusz amit így intézünk, az megoldódik.

Mert (és itt hangsúlyozom hogy szerintem) aki mérgező az nem azért az mert egy rossz döntést hozott. Érzelmileg olyan síkon jár, ami miatt szükségét érzi és nem fog változni. Mert azt hiszi a másikkal van a baj, és amíg be nem látja hogy aki ilyesmiket csinál az magára "haragszik", addig nem fogja belátni és abbahagyni. Amit tehetünk, hogy jobbak vagyunk kommunikációban, ezért másik "áldozatot" keres. Sajna. ennyit tehetünk, nem válthatjuk meg a világot :)

2023. aug. 29. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!