Mit csináljak ha valaki megbánt?
Például ha valami megsérti a méltóságomat akkor, hogy válaszoljak reflexből?
Valami általános válasz lenne a legjobb.
Később amikor emésztem magamat rajta, akkor persze elég jó válaszaim vannak fejben de akkor már hiába.
Egy két megbántást még "lenyeltem", de ahol sokat bántottak onnan mindig elmentem. Egy idő után felmértem hogy megéri e nekem magyarázkodni, védekezni, visszaszólni, bizonygatni az igazamat stb. Aztán ha eljön az a szint hogy több a rossz érzés bennem mint a jó, akkor inkább elköszönök onnan végleg.
Volt hogy a kedvenc munkahelyemen is inkább felmondtam a toxikus kolléganő miatt (hánynom kellett tőle már napi szinten).
Persze, azonnal.
Többek közt ez is hozzá tartozik az érdek érvényesítő képességhez. Ha ez nincs, lehetsz a világ legjobb szakembere, le fognak nézni és alul fizetni a munkahelyen, a magánéletben pedig kihasználni.
A legjobb megoldás amúgy a humor ilyenkor.
Ha megérint és ezért nem vagy képes még erre (humorizálni) akkor jöhet a beleállás. Ilyenkor ismerd el amit rádraktak, told túl minél jobban, így domináns pozícióba kerülsz, aki elkezdte (feltehetően pont a dominancia megszerzése miatt) kerül alárendelt státuszba.
De vissza is fordíthatod, ez is működik.
A humor a legjobban, de az csak akkor fog előjönni, ha túl vagy már jó-pár ilyenen, és nem érint meg e miatt, mert nincs min izgulnod vagy idegeskedned.
Persze, az más ha a #3 szituba kerülsz, egy csapattal szemben nehéz ezeket érvényesíteni. Olyankor neked kell "belekötnöd" egyesével a tagokba, ha rájönnek hogy erős vagy inkább visszafogják magukat csapatban is.
A szájkarate egy külön tudományág lehetne, vagy harcművészeti ág. A verbális erőszak hasonló a fizikai erőszakhoz. A sikeres önvédelemhez lélekjelenlét, gyors észjárás, gyakorlat és higgadtság kell.
Minden szitu más. A párbeszéd elején már jó alapállást kell választani, különben az ellenfél lehengerel. Viszont provokálni, se túlreagálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!