Melyik a legempatikusabb MBTI típus?
Én INFP-re tippelnék elsőként, ugyanis én is az vagyok, és szörnyű ezzel a tulajdonsággal együtt élni, nagyon sok mindent meghatároz az életemben.
Szerintetek?
2es, őszintén szolva nem hiszem hogy képes vagy belőni mások tipusát.
Amiket infj-nek tulajdinitasz, sokkal inkabb Fi mint Fe.
Szerintem az emberek többsége félre tippizálja magát es az ismeröseit.
Ezek a gagyi tesztek nem mérvadoak ha nem ismered mélyebben a modellt es az alapjál szolgalo funkciokat, esélytelen.
"Az INFJ elsődlegesen befelé fókuszálva éli az életét, ahova az információt megérzések, ráérzések formájában fogadja be. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahol aszerint áll hozzá dolgokhoz, hogy mit érez velük kapcsolatban, vagy hogy hogyan illenek bele a személyes értékrendjébe. Az INFJ-k gyengéd, törődő, összetett és nagyon intuitív egyének. Művésziek és kreatívak, a rejtett jelentések és lehetőségek világában élnek. A népességnek mindössze 1%-át teszi ki az INFJ személyiség típus, ami azt jelenti, hogy ez a legritkább típus az összes közül."
"Ösztönösen tudnak dolgokat, anélkül, hogy meg tudnák mondani honnan, és úgy, hogy közben nem rendelkeznek részletes tudással a témáról. Általában igazuk van, és ezt tudják is. Következésképpen az INFJ-k elképesztően erős hittel bízzák rá magukat az ösztöneikre és a megérzéseikre."
"Az INFJ-k zavarbaejtően pontos meglátásokkal rendelkeznek embereket és szituációkat illetően. Megérzéseik vannak dolgokról és ösztönösen megértik őket. Szélsőséges példaként, néhány INFJ pszichikus természetű élményekről számol be, mint például erős megérzésük van, hogy egy szerettük bajban van, majd később derül ki számukra, hogy az illetőt autóbaleset érte."
Az #5-tel értek egyet, az empátia az egyéni tulajdonság, semmi köze az MBTI-hoz.
ENTP vagyok, az ENTP-kről pedig azt mondják a legkevésbé empatikus személyiségtípus, ellenben én nagyon is az vagyok.
És ha már itt tartunk, a legtöbb INFP akit ismerek eléggé önző és nincs benne sok empátia.
Ez nevelés és tapasztalatok kérdése, nem MBTI-é.
(Egyébként az empátiáért is felelős kognitív funkció az Fe (extrovertált érzelem), amit az ENFJ, ESFJ (első helyen), INFJ, ISFJ (második helyen), ENTP, ESTP (3. helyen), INTP és ISTP (negyedik helyen) használ, a többi személyiségtípus nem, szóval ha mindenképpen MBTIra akarod ráhúzni akkor az Fe userek között keress.
(De az Fe sem feltétlen jelent empátiát, csak egy része annak... Ez személyiség és nem személyiségtípus függő. :D)
14. - es: én senkit nem lövök be semminek, ők vallották magukat annak.
A 10.-es válaszomban megírt szituáció pedig tényleg megtörtént. Akkor is, ha mégvalaki lepontoz érte.
Alapvetően három probléma van.
Az egyik az, hogy az MBTI igen gyenge lábakon áll tudományos szempontból. A másik, hogy ha el is fogadjuk, akkor is egy-egy típusba tartozó emberek között is lesznek alapvető és igencsak nagy különbségek. A harmadik pedig, hogy a világon semmi értelme nincs pár ember alapján megpróbálni általánosítani, vagy akár csak bármilyen következtetést levonni. Ha ilyet akarnánk játszani, én pl. azt mondanám, hogy összesen egy INFJ ismerősöm van, ő pedig a legempatikusabb ember, akivel életemben találkoztam. Jelent ez bármit is? Nem hinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!