Mi változott a világban ilyen rövid idő alatt? Mi lehet az oka ennek?
(Ez csak saját vélemény!)
Észre vettem, hogy ma már nem igazán ugyan azt jelenti a család fogalma, mint mondjuk 1-2 generációval ezelőtt.
Az emberek nem kíváncsiak a rokonaikra, nem nagyon tartják a kapcsolatot a családtagjaikkal, és ezt teljesen természetessé vált számukra. Igényük sincs nagyon a családdal való kapcsolattartásra. Olyan furcsának tűnik, hogy vannak akik nem ismerik az unokatestvéreiket, másod-unokatestvérek házasságot kötnek stb. Nem járnak össze rokonok, teherré válik egy rokon látogatása. Nem azt mondom, hogy érdekel mások élete, csak szimplán érdekel, hogy mi okozza? Mert a nagyszüleink idejében teljesen mást jelentett, tudták kik a rokonaik, tartották a kapcsolatot, aggódtak egymásért stb. Nagyon rövidnek tűnik ez az idő, ahhoz, hogy ennyire megváltozzon az ember.
Mi mondjuk úgy nőttünk fel, hogy még volt a családi "szeretet", tisztelet. A szüleim össze jártak/járnak a tesóikkal, unokatesóikkal és nekünk ez volt a természetes, és ez a természetes mai napig. Viszont furcsán néznek ha mondjuk azt mondom, az unokatesóm kisfiának a szülinapján voltam, ha rákérdeznek hol készült a kép amit posztoltak, meg rá csodálkoznak, hogy még össze járunk. Pl.a munkahelyemen nem értették, hogy ilyen nagy a családunk, (a gyermekem első szülinapja volt) mire ugye mondtam, hogy a nagynénéim, az unokatesóim, tesóim stb.
És mindenki olyan értetlenkedve néz, és mondja,hogy " ááá nekik ez nem kellene, meg ez már túl sok ember" Azt gondolom régen ez természetes volt, ma meg a család helyét sok helyen a házi kedvencek veszik át, és el távolodnak az emberek egymástól. Nem azt mondom, hogy ez mindenkinél így van, csak arról tudok beszélni ami velem megtörtént. Van ennek valami oka egyáltalán? A rohanás, kapkodás, zsúfolt élet, munkahelyi túlhajszoltság?
26N
20, neked valami nagyon irreálisan romantikus elképzelésed van a családról.
Szerinted a gyerekekre nem akar a "média" rásózni semmit? A szülők nem vesznek a gyerekeknek semmit? Ne legyél buta. Családtól független, ki mennyire szereti a tárgyakat.
Nem hallottad még a bánatvásárlás kifejezést?
Arrol sem hallottál még, hány szülő próbálja kompenzálni a gyerekét neki vásárolt tárgyakkal, csak, mert kevés időt tud vele tölteni?
Múltkor pedig három közel egykorú gyereket láttam egy szobában várakozni, beszélgetés helyett a telefonját nyomkodta mind. Így nemigen fognak barátságok kialakulni, nagyobb eséllyel lesznek magányosok, mint közösségi média nélkül!
Ja, biztos!
És hát, ha mégis, hát ez a baj. Hogy kütyükön keresztül próbálják élni az életüket. Nem is találkoznak a barátaikkal, mert ott a teló.
A hús-vér embereknek meg esélyük sincs, hiszen a telefon történő kapcsolat fontosabbnak van nyilvánítva.
Te nagyon magányos lehetsz. Sajnálom.
Mennyire életszerű, hogy az ember állandóan a barátaival van fizikailag? Mennyire életszerű, hogy vadidegenekkel dumáljak a barátaim helyett?
Nem tudom, mi vitt rá erre a következtetésre, nem észlelted, hogy én érvelek a széleskörű családi kapcsolatok mellett? Nekünk nagy családunk van és szeretünk összejárni. Az unokatesók jól érzik magukat egymással, szeretnek együtt bandázni. Mi felnőttek is szeretünk beszélgetni, sütni-főzni, borozgatni, kirándulni stb... együtt. A nagyszülőkkel is szívesen találkozunk.
Amikor tesóm kitalálta, hogy ő inkább a kiscsaláddal karácsonyozna, a gyerekek kórusban kérték, hogy neee, az a jó, amikor sokan vagyunk.
Abból gondolom, hogy aki elégedett az életével, az nem szokott másokéba beleszólni, nem ítélkezik. Pont mert elégedett. Neked ez csak egy álom.
Ezt már kérdeztem tőled két másik alkalommal is, ezt a "kihasználják a magányosokat" dolgot, a napokban pont kérdező voltál, aki leírta ezt a butaságot.
Bocs, de a buta te vagy, hogy azt hiszed, meg tudod ítélni, melyik anonim ember kicsoda itt.
Ehhez a kérdéshez volt pár kommentem, másokhoz nemigen, mostanában biztos nem. Kérdést magam pedig nem tettem fel e témában.
Ne haragudj, számomra inkább te tűnsz magányosnak, hogy ennyire ellenséges vagy a mondanivalómmal kapcsolatosan.
Valamit árulj el nekem.
Az idei karácsonyt töltenéd a szeretteid helyet korodbeli idegenekkel?
Mert azzal, hogy azt mondod, a gyerek beszélgessen a korabeli idegennel a barátja helyett, csak mert az idegen fizikailag van ott, semmissé teszed az emberi kapcsolatokat. Számodra a legfontosabb, hogy valaki fizikailag ott van-e vagy sem.
Ha a tesód a családjával külföldre költözne, leszarnád, mert telefonon tudnád vele tartani a kapcsolatot. Szereznél egy tesód korú idegent, és ugyanazt az érzelmi intimitást élnéd át vele.
Gratulálok, hogy erre képes vagy. Kevesek szerint pótolhatóak az emberek ilyen könnyen.
Bocs, de veled valami gond van agyilag.
A magam részéről befejeztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!