Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek hány éves a...

Szerintetek hány éves a legjobb férfi kor?

Figyelt kérdés
Amikor erő, kitartás, és bölcsesség a legtökéletesebb arányban összeáll? Nyilván mindenkinél ez más, de mégis, mi lehet az a definitív életkor, amikor úgy minden összeáll?

2023. aug. 24. 14:38
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
50%
26 szépen megfogalmaztad, szerintem is igy van
2023. aug. 26. 21:02
 32/33 anonim ***** válasza:
50%
28-as, nem értem így sem. Egy idealizált életvezetést írtam le. Fejtsd ki, hol van benne a hiba? Melyik életszakasz nem stimmel, hol lehet egy ilyen idealizált képen javítani? Mert az idelizáció a tökéletességre való törekvés. Én ezt így látom kerek egésznek. Ettől nem lesz sem ugyan olyan minden élet, unalmas meg pláne nem. Ez izgalmas utazás, ami egy folyamatosan felfelé ívelő pályán halad, mert a tested bár leamortizálódik a végére, a szellemed megtanul ragyogni. Ki ne vágyna boldog öregkorra? Ki ne vágyna arra, hogy élete végére ahelyett, hogy siratná az eltelt éveket, inkább megvilágosodna? És egyáltalán nem lesz ettől egységesen mindenkinek ugyan olyan élete. Milliárdféle változatban, karrierben lehet ezt az utat végigjárni. Uniformitásról beszélni kb olyan, mintha én azt mondanám, hogy minden ember full ugyan olyan életet él, mert mindenki eszik, alszik, él, és meghal. Attól még ahány ember, annyiféle verzió.
2023. aug. 28. 17:06
 33/33 anonim ***** válasza:

Idealizálsz, mert "meghatározod az egyes életkorokhoz tartozó idealizált képet", amit rá akarsz húzni az emberekre (korosztályokra).

Ez maga az uniformizálás is egyúttal, ezen nincs mit magyarázni.

És már az életkorok meghatározása is egyfajta uniformizálás, mert nem egyforma életkorban érik el az emberek az általad idealizált emberi jellemvonásokat, és nagyon sokan el sem érik soha azokat az általad idealizált állapotokat, amiket felvázoltál.

Csak azt a nagyon fontos (emberi) tényezőt hagytad ki az idealizálásod során, hogy az emberek nem egyformák.

Minden más egyéb tekintetben én is boldog lennék, ha az emberiség többsége képes lenne elérni az általad felvázolt idealizált képet, de ez képtelenség.

Csak egyetlen kérdést írok példaként, és a részemről ez lesz a kommentjeim lezárása:

A világ elmaradott országaiban élő, és a "jóléti államok" szegény emberei hogyan tudnák elérni ezeket az általad idealizált állapotokat, amikor az életük minden egyes napja küzdelem az életben maradásért, amíg fel nem adják, vagy nem viszi el őket egy -a modern világban gyógyítható- betegség?🤔

2023. aug. 28. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!