Az baj, hogy magyarként úgy akarok élni, mint a cigányok?
Én egyetertek 15-el.
Úgy tudom a romák vándoroltak, karavánnal. Nagyon nem köthető az eredetük egy országhoz sem, pont ezért, mert mindig úton voltak, nem volt egy kijelölt hely, ahol laktak.
Sokkal nagyobb esélyük volt a túlélésre, mint a nagy civilizált nyugati embernek, aki pénz nélkül éhenhal, mert ugye a pénz nem ehető.
A civilizált ember fél a saját civilizálatlanságától, és azt ősellenségének gondolja, annak ellenére hogy vissza is tudja vezetni, hogy az valahol neki is része (hiába tagadja és küzd ellene), hiszen minden ember az ősemberhez vezethető vissza, aki annyira tanulatlan volt, hogy még írni se tudott, csak képeket rajzolt a falra.
20
Ebből a hozzászólásodból látszik, hogy a saját 'rasszodat' mi alapján tartod feljebbvalónak, művészetek, híressé vált írók, festők stb. alapján, mert mi mindent tudott felmutatni. Ezt egy indoknak gondolod arra, hogy magasról tekints le azokra, akik hasonlót nem tudtak felmutatni. Légy büszke a gyökereidre.
Én nem vagyok az. (Nem vagyok cigány.)
21# nyugi! Csupán cinizmus volt erre a kijelentésre
"roma kultúra hagyományai szerint élők milliószor tisztességesebbek és erkölcsösebbek egy átlag magyarnál, vagy a legtöbb európai népnél." ő kérdezi ismerem e a nagy kultúrájukat.
Arról pedig nem kell bemutatót csinálni hogy erkölcsileg hogyan viselkednek, bántalmazták, kirekesztenek embereket. Saját környezetemben tapasztaltam a gusztustalan viselkedesuket. Hagyjuk már....
Ja jó hiszen a legtöbb európai népnél ők jobbak. Nincs nagy arcuk egyáltalán.
Menj és költözz közéjük akkor
A tőkés kapitalizmus gyakorlatilag minden más olyan problémának is okozója, ami kiszolgáltatottságot, és elképesztő mértékű egyenlőtlenségeket eredményez.
Egyébként azt hozzáteszem, hogy a mai napig színtiszta feudalizmus van a gyakorlatban, bármilyen berendezkedést festünk rá hogy ezt eltakarja, vagy kevésbé láttassa legalábbis.
Ugyanaz az úr–szolga viszony, ugyanaz a kiszolgáltatottság, ugyanúgy ételt és esetleges lakhatást kapsz a rengeteg munkádért cserébe, és aludni jársz haza mint birka az akolba. Csak már nem a megszerzett földterület, hanem a meglévő pénz az, ami "feljebbvalóvá" tesz valakit.
Van ilyen, hogy társadalmi ranglétra? Ki faragta? Ki építette meg? Nem az ember?
Hogy lehet rajta feljebb meg lejjebb kerülni?
Lejjebb úgy tudsz kerülni, hogy másokat magad fölé helyezel valamilyen értekek alapján. Feljebb úgy tudsz kerülni, hogy magadat mások fölé helyezed valamilyen értékítélet alapján.
A másik hogyan tud a te szemedben feljebb kerülni? Úgy, hogy magadat a másik alá helyezed.
A másik hogyan tud a te szemedben feljebb kerülni? Úgy, hogy magadat a masik fölé helyezed.
Na ezért csúsztak le a társadalmi ranglétrán.
Ez csak f#szmeregetés, semmi más.
Egyébként lehet, hogy így kellene élni minden magyarnak legalább egy kicsit. Baszni bemenni alamizsnáért dolgozni és akkor emelkednének a bérek. Ennek ellenére mit csinál a hülye magyar közte én is:
Egész nap gályázok 10 néha 12 órát is.
Mindenféle szarra fizetem az adót amit egyesek luxus hajóra, ékszerekre költenek. Az uniós pénzből én 0 Ft-ot kapok mások milliárdokat.
A bankaban keservesen össze spórolt pénzem ellopják az inflációval.
Nekem a cigányok még nem keültek pénzbe viszont a kormány már milliókat húzott ki a zsebemből és ki van a faxom.
Láthatólag a cigányok nem hagyják magukat így kihasználni mint én hagyom magam. Úgyhogy jó ötlet kérdező!
"Nekem a cigányok még nem keültek pénzbe viszont a kormány már milliókat húzott ki a zsebemből és ki van a faxom."
TRUTH!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!