Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mondhatom hogy német nemzetisé...

Mondhatom hogy német nemzetiségű vagyok?

Figyelt kérdés

Épesapám oldaláról jelentős részben vannak német felmenőim, valamint kinézetre is teljesen megfelelek az átlag német sztereotípiának.

Bár kissé bizonytalan vagyok mivel az 1940-es évek után elkezdett kikopni a német nyelv használata a családban és én is magyar anyanyelvű vagyok. Ezek ellérére is mondhatom hogy német-magyar nemzetiségű vagyok?

2023. aug. 20. 14:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%
Én német nemzetiségi nevelést kaptam, nemzetiségi oviba/suliba jártam, így német nemzetiségű vagyok, te nem tudom, szerintem csak mert van benned genetikailag valamennyi német, még nem feltétlen vagy nemzetiségi.
2023. aug. 20. 16:26
 12/17 anonim ***** válasza:
73%

Az erdélyiek, azok románok. Mi mások lennének?

Kb annyira vagyok roman mint amennyire Gyozike magyar.

2023. aug. 20. 17:34
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

3-as és akik még hülyeséget írtak!

német nemzetiségű nemcsak az lehet, aki német állampolgár!

Mo.-n azokra mondják, aiiknek a felmenőik svábok, az ő nevük ált.-ban németes, vmennyire beszélnek németül vagy nem, magyar vagy kettős állampolgárok, de nem ez a lényeg, hanem hogy az őseik kik voltak.

kérdező esetében sztem arról van szó, h. flexelni akar ezzel, mert izgalmasabb német nemzetiségűnek feltüntetni magad, ha nem i kapcsolódsz már se a nyelvhez, se a kultúrához.

ha ez csak egóból történik, inkább ne tedd.

vagy arra számíts, elő fog kerülni legalább a németnyelv-tudásod, ha meg nem tudsz, akkor a kérdés, hogy miért fontos annyira számodra a német identitás, ha még a nyelvet sem beszéled.

2023. aug. 20. 18:17
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyapám sváb,én is annak vallom magam.
2023. aug. 20. 18:48
 15/17 A kérdező kommentje:
Kedves 13-mas, nem flexelni szeretnék ezzel, csak a családfakutatás során felmerült bennem mint kérdés amit láttál is. Nem egóból csinálom, illetve nem mondtam hogy nem tudok németül, hanem azt hogy nem vagyok német anyanyelvű.
2023. aug. 20. 18:49
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha a felmenők vagy a genetika számítana, akkor Magyarországon gyakorlatilag senki nem vallhatná magát magyarnak, mivel már rég kimutatták hogy a mai magyar lakosság génállományában az eredeti honfoglalók genetikája kevesebb mint 1%-ban van jelen.

Ha nem így lenne, a többség ferdeszemű lenne, hiszen az ősmagyarok arcra leginkább a mongolokra hasonlítottak, mint a szibériai népek többsége.

Nem véletlen hogy a leggyakoribb vezetéknevek olyanok hogy "Horváth", "Tóth", "Rácz", stb.

ill. egy időben tömegesen "magyarosították" a nevüket, vagyis az idegen neveik helyett magyar nevet választottak a diszkrimináció elkerülése és az asszimiláció segítése végett.

Nekem is vannak sváb felmenőim, 2 dédszülőm az volt, de ennyi erővel lehetnék ruszin, szerb, magyar vagy román is.

2023. aug. 21. 16:59
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Sváb lehetsz.

Volt egyszer egy sváb szobatársam. Magyar volt, magyar útlevele volt, de egyébként egy magasabb, erősebb testalkatú (gondolok itt arra, hogy vastag volt a bokája. Nem volt kövér), hosszú szőke hajú lány volt, svág faluból származott, neki elmondták a szülei, hogy sváb, eszerint nevelték.

Én negyedrészt szlovák, negyedrészt ukrán vagyok (egyik szülőm magyar, a másik szintén magyarajkú, de őt örökbe fogadták). Örökbe fogadott szülőm családfakutatásba fogott, mikor épp a kapuzárási pánikot élte meg, őt magát lesokkolta, hogy nem magyar, mert magyar útlevele van, magyar családban nőtt fel, magyar szokások szerint él, hungarista korszaka is volt, szóval teljes sokkban hívott fel, hogy "tudod te, mi vagy?!". Engem annyira nem érdekel, röhögtem egyet, hogy ja, akkor ezért nézek ki szlávnak. Nem beszélek egyik nyelven sem, nem tartom a szokásaikat, nem része az identitásomnak az, hogy vannak ilyen felmenőim, az apám magyar, az anyám örökbefogadó szülei szintén magyarok, én magyarnak érzem magam. Ha neked az identitásod része, hogy német vagy, akkor hajrá, éldd meg, és tartsd magad nyugodtan magyarországon élő németnek. Jogod van hozzá. Népszámláláson egyébként nincs genetikai teszt, meg nem kérdeznek ki a cigány szokásokból, ha te annak vallod magad, csak bepiálod, azt' jól van.

2023. aug. 21. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!