Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mondhatom hogy német nemzetisé...

Mondhatom hogy német nemzetiségű vagyok?

Figyelt kérdés

Épesapám oldaláról jelentős részben vannak német felmenőim, valamint kinézetre is teljesen megfelelek az átlag német sztereotípiának.

Bár kissé bizonytalan vagyok mivel az 1940-es évek után elkezdett kikopni a német nyelv használata a családban és én is magyar anyanyelvű vagyok. Ezek ellérére is mondhatom hogy német-magyar nemzetiségű vagyok?

2023. aug. 20. 14:43
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
14 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%

Bármit mondhatsz.

Kulturális értelemben olyan nemzetiségű vagy, amelyikkel azonosulni tudsz.

Genetikailag meg amilyenek a génjeid.

2023. aug. 20. 14:51
 2/17 anonim ***** válasza:
77%

Attól függ mit értesz nemzetiség alatt. Van akinek az állampolgárság (gondolom egyértelmű ebben az esetben mikor vagy német) és van akinek a kulturalis hovatartozás. Na ebben az értelemben szerintem azzal hogy tanultad a német nyelvet már egy hatalmas kulturális hiányossagod van (bár ha kint élsz pár évet akkor azért ez csökken szépen). Emellett ha nem elsz kint akkor a közösseg sem német, tehát kulturálisan inkább magyar vagy.

Azt mondd inkabb hogy német származású vagy, mert az csak a felmenőket jelenti, akik között meg mint mondtad is elég sok a német.

2023. aug. 20. 14:56
 3/17 anonim ***** válasza:
48%
Az anyanyelved és az állampolgárságod német? Akkor igen! Amúgy nem!
2023. aug. 20. 15:06
 4/17 anonim ***** válasza:
94%
3: tehát a csak román állampolgár erdélyi magyarok nem magyarok... grat
2023. aug. 20. 15:11
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
4-es, akkor az Egyesült Államokban élő amerikai angolul beszélő amerikai állampolgár nem amerikai mert teszem fel kubai ősei vannak?
2023. aug. 20. 15:17
 6/17 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók, az állampolgársági téma nem tárgya a kérdésemnek. Valamint nagyon sokszor a nemzetiségi jelölést olyan emberek is használják akiknek az adott nemzethez kevesebb köze van mint nekem a némethez. Ha pár híresebb példával akarok élni akkor a ma is élő Habsburgok mennyire tudnak magyarul, vagy vesznek részt a kultúránkban? Pedig ők is nagyrészt osztrák-magyar nemzetiségűnek vallják magukat
2023. aug. 20. 15:20
 7/17 anonim ***** válasza:
70%
A Habsburgok osztráknak vallják magukat és azok is! De te azt mondasz, amit akarsz, bár attól nem leszel német!
2023. aug. 20. 15:22
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom hogy ettől leszek német, de ha megnézed akkor Habsburg György, de az unokaöccsének Ferdinándnak is mindenhol úgy van feltüntetve mint osztrák-magyar nemzetiségű. Csak gondoltam mint érdekesség megjegyzem.
2023. aug. 20. 15:32
 9/17 anonim ***** válasza:
65%
Igen. Mondd azt , hogy nigeriai izlandi őseid vannak . Talán a kutyát érdekli.
2023. aug. 20. 16:07
 10/17 anonim ***** válasza:
48%
Az erdélyiek, azok románok. Mi mások lennének?
2023. aug. 20. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!