Mondhatom hogy német nemzetiségű vagyok?
Épesapám oldaláról jelentős részben vannak német felmenőim, valamint kinézetre is teljesen megfelelek az átlag német sztereotípiának.
Bár kissé bizonytalan vagyok mivel az 1940-es évek után elkezdett kikopni a német nyelv használata a családban és én is magyar anyanyelvű vagyok. Ezek ellérére is mondhatom hogy német-magyar nemzetiségű vagyok?
Bármit mondhatsz.
Kulturális értelemben olyan nemzetiségű vagy, amelyikkel azonosulni tudsz.
Genetikailag meg amilyenek a génjeid.
Attól függ mit értesz nemzetiség alatt. Van akinek az állampolgárság (gondolom egyértelmű ebben az esetben mikor vagy német) és van akinek a kulturalis hovatartozás. Na ebben az értelemben szerintem azzal hogy tanultad a német nyelvet már egy hatalmas kulturális hiányossagod van (bár ha kint élsz pár évet akkor azért ez csökken szépen). Emellett ha nem elsz kint akkor a közösseg sem német, tehát kulturálisan inkább magyar vagy.
Azt mondd inkabb hogy német származású vagy, mert az csak a felmenőket jelenti, akik között meg mint mondtad is elég sok a német.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!