Dolgozni vagy iskolába járni jobb?
Melyiket szeretted jobban?
Iskolába járni vagy dolgozni?
Melyikbe van több szabadidőd?
Mindig untam az iskolába járást, már rosszul voltam azért, hogy végre pénzt kaphassak azért, hogy 8 órákat baszakszok valahol, sosem volt időm semmire suli mellett, szenvedés volt az iskola és túlterheltnek éreztem magam. Mikor elballagtam csak gyári munkákat kaptam, de örültem, hogy dolgozhatok, viszont alaposan átértékeltem magamban a valódi munkát es a valódi iskolába járást. Rájöttem, hogy igazán meg kellett volna becsülnöm, hogy diák vagyok egy rakat szabadidővel és rájöttem, hogy a munka sem abból all, hogy szarozok valahol 8 órát es hazamegyek kötelességek nélkül, mint suli után gyerekként. Most megyek vissza szakmára, mert nem találtam munkát, de amúgy a dolgozással is ellettem volna, szivesebben mint a tanulással.
Valahogy olyan új esélyt kaptam, hogy egyszerre kapok ösztöndíjat, gyakorlaton fogok dolgozni, diákmunkázni és tanulni. Úgy érzem nekem ez a köztes állapot most tök jó, mert most kihasználhatom mindkettő előnyeit úgy ahogy régen sosem tettem, leteszem a jogsit a szakma képző mellett és be fogom osztani hasznosan az időmet, ahogy nem tettem eddig.
Nekem mindkettő ugyanaz mostanra ezen dolgok miatt.☝️
Részemről az iskola opció a jobb, méghozzá mérföldekkel, pedig még gyakorlaton lévő, alapszakos egyetemista vagyok. Tudtam, hogy hiányolni fogom a tanulást, viszont eléggé meglepett, hogy ennyire hamar kezdődött ez.
Alsóba nem szerettem járni -egy hárpia volt a nyugdíj szélén álló ofőnk-, felsőtől kezdve pedig igen, legfőképp az egyetemet imádtam; tetszett a szabadság, az egész formátuma, hangulata, remek emberek voltak körülöttem, és végre olyan dolgokat tanultam, amik igazán érdekeltek. És hasznosak is voltak. A tanáraim felkészültségéről, lelkesedéséről nem is beszélve.. egytől egyig látszott mindenkin, hogy mindannyian imádják ezt csinálni, értenek is hozzá, és jó légkört tudtak teremteni.
Ezzel szemben a munkahelyen.. hát.. lehet jobb is, ha nem kezdek bele az elemzésébe. Eléggé lehangoló lenne. A lényeg, hogy nekem sokkal, de sokkal jobban fekszik az iskola és tanulás világa, jobban kellett volna értékelnem azt az időszakot, amit részben meg is tettem anno, de értitek. Sehol sem fenékig tejfel az élet, az fix, de nem mindegy milyen és mekkora felelősség, kötelesség nyomja az ember hátát/vállát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!