Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerinted melyik a "jobb"...

Szerinted melyik a "jobb" iskolába vagy dolgozni járni?

Figyelt kérdés

2014. dec. 23. 14:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Iskolába járni.
2014. dec. 23. 14:35
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

Az attól függ :)

Mindegyik lehet jó és rémálom is.

2014. dec. 23. 14:39
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Aki pl az alom melojat csinalja es keres vele havi milliokat annak nyilvan a munka.
2014. dec. 23. 14:48
 4/13 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem iskolába járni.

Ott még van szabadidőd, haverjaid, társasági életed, kiélheted magad. Legfeljebb pénzed nincsen, de elmész diákmunkára. Tehát nem vagy lekötve.

Ha már dolgozol, akkor az odafigyelés hogy jól csináld a munkádat, bosszankodsz hogy milyen szar a minimálbér, minden idődet leköti a munka, és van hogy a kollégáid is rátesznek egy lapáttal.Stresszes vagy.Nem úgy van már hogy Péntek este elmész bulizni, aztán átalszod a hétvégét, mert már Szombaton lehet menni kell melózni.Aztán ha van saját házad, akkor azt gondozni, rezsit fizetni, családdal foglalkozni. Tehát kiöli szinte minden szabadidődet.

2014. dec. 23. 14:50
 5/13 anonim ***** válasza:
34%
Persze ez csak az életérzés alapján van így.Nyilván aki milliókat keres 1-2órás munkákkal annak dolgozni jobb
2014. dec. 23. 14:51
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Erről egy tanárt kellene megkérdezni. :-)
2014. dec. 23. 14:55
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Attól függ mit csinálsz.

Ha iskolába jársz arra gondolsz hogy jobb lenne dolgozni.

Ha dolgozni jársz arra gondolsz hogy de jó volt inkább suliba járni.

Maradjunk annyiban hogy mind a kettő szar és jobb lenne kihagyni.

2014. dec. 23. 14:58
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
Ha azt tanulod amit szeretsz akkor jó iskolába járni, és ha azt dolgozol amit szeretsz akkor jó dolgozni. :)
2014. dec. 23. 15:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem mindegyikben van jó és rossz is.

Mikor iskolába jár az ember, akkor még fiatal, gyerek és ez szerintem már eleve egy jó dolog. Nem kell magadról gondoskodnod, nincsenek pénzügyi gondjaid mert a szüleid tartanak el és ők gondoskodnak rólad. Nyári, téli, őszi, tavaszi szünet, több szabadidő. Viszont iskolába kell járni, ami kb. napi 6-8 óra és szerintem ez is elég fárasztó, szellemi munka. A tanulás otthonra marad, házifeladat, beadandók és stb., ami miatt elmegy a délutánod, bár a szünetek ezt kárpótolják. Ugyanúgy korán kell kelni és a jegyek miatt sokat lehet stresszelni is. Igazából ez emberfüggő mert mindenki máshogyan kezeli, mindenkit máshogyan nevelnek és mások a képességeik is, ezért nem nagyon lehet ezt kijelenteni.

Mikor az ember dolgozik akkor már komolyabb a helyzet abból a szempontból, hogy itt a megélhetésről van szó, pénzt kell keresnie, amiből meg tud élni. El tudja látni saját magát és esetlegesen a családját. Ez is helyzetfüggő... Van, aki élvezi és szereti a munkáját ezért szívesen csinálja, neki kevésbé megterhelő, de olyan is akad, aki kényszerből dolgozik egy adott munkakörben mert muszáj. Van, aki sokat keres és olyan is van, akinek nevetségesen alacsony a fizetése. Van, akit esetleg otthonról támogatnak, de van, akinek mindent magának kell megteremtenie. Ha jó a munkahely, a munkatársak, a hangulat oda szívesebben megy az ember dolgozni. Kevesebb szabadideje van az embernek, túlórák és hosszú munkaidők. Fizikai munka illetve a szellemi munka is egyaránt fárasztó tud lenni vagy ha az embernek egész nap kuncsaftokkal kell jópofiznia az sem túl kellemes....

Még biztosan sok mindent lehetne mondani mindkét oldalhoz, de én úgy gondolom, hogy iskolába járni jobb mint dolgozni.

2014. dec. 23. 15:31
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem körülményektől függ.

Iskolában számít az, hogy milyenek a tanárok, szereted-e, amit tanulsz, mennyire vagy maximalista és ha az vagy, könnyen tanulsz-e (vagy kis "stréber" válik belőled, ekkor a szabadidő is majdnem nulla...), jó-e a közösség stb.

Munkahelyről kevesebb tapasztalatom van, amennyit eddig tapasztaltam: nagyon fontos a közösség, jófejek-e a munkatársak; monoton-e a munka; mekkora stresszel jár.

Én még tanulok, de őszintén szólva már nagyon nem szeretem, a tanárok csapnivalóak, a közösség szo-szo jó csak.

Várom már a munkát, hogy őszinte legyek. :D

2014. dec. 23. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!