Dolgozni vagy iskolába járni jobb?
Figyelt kérdés
Melyiket szeretted jobban?
Iskolába járni vagy dolgozni?
Melyikbe van több szabadidőd?
2023. aug. 18. 20:14
A kérdező szavazást indított:
Iskolába járni jobb
Dolgozni jobb
54 szavazat
2/15 anonim válasza:
A tanulas idopazarlas, gyarba kell mennie mindenkinek velemenyem szerint.
3/15 anonim válasza:
Imádom a munkám. A tanulást pedig megutáltam egy életre.
5/15 anonim válasza:
Dolgozni jobb. Tanulni akkor jó, ha te döntöd el, mit akarsz tanulni, tehát felnőttként már izgalmasabb.
7/15 anonim válasza:
Az iskolában az a jó, hogy megvan az illúziója, hogy valamerre haladsz, értelmes dolgot csinálsz. De a munkahelyen meg ugye adják a pénzt, csóró diáknak meg nem jó lenni.
8/15 anonim válasza:
Amíg tanköteles vagy, a suli kb. rabszolgasors.
9/15 anonim válasza:
Én sokkal jobban élvezem a munkát már csak azért is mert fizetnek érte és alapvetően tudom menedzselni, van lehetőségem felszólalni, váltani. Iskola meg arról szólt, hogy össze vagyok zárva egy halom proli ivadékkal valami világvége suliban.
10/15 anonim válasza:
Hát amíg a mai rablókapitalizmust kell elviselni, addig a munka egy kínszenvedés a legtöbb embernek. Munkavállalói jogok, szakszervezet, akármilyen érdekképviselet nulla, totális kontroll, autokráciára hajazó munkakörnyezet, kizsigerelő monotonitás vár a legtöbb emberre felháborítóan aránytalan fizetésért, nulla megbecsülés mellett, ezek a sötét mindennapok.
Úgy mondanám, hogy az iskola kevésbé rossz. A középiskola aránylag jó ilyen szempontból. Ha az ember megkapja az első fizetést, amit be kell osztani, és megtapasztalja a felelősséget, a kötelezettségeket, az egzisztenciális szorongást, onnantól sosem lesz már ugyanolyan. Tragikus valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!