Normális dolog, ha valaki arra biztatja a gyerekeit, hogy ne járjon szűrővizsgálatra, mert megalázó?
Nyilván nem.
Amúvy el sen tudom képzelni, hol lehet egy ember egója, ha egy orvosi vizsgálat is "megalázó" a számára. Durva kisebbségi komplexus.
Látom, ezen pörögtök néhányan... Hát jó.
2
Amúgy valóban, olyan mértékig tartom megalázónak a nőgyőgyászati (urológiai, proktológiai) vizsgálatot, hogy azt el sem tudom mondani. A nőknek nem kell ecsetelnem, de ha egy vadidegen turkál benned, plusz feldug ezt-azt (uh, kacsa, stb.)miközben kiterítve fekszel, hát az minden, csak nem humánus. Az urológus dettó. Ne mondja senki, hogy egy felnőtt férfinak nem megalázó, ha a végbelében matatnak (és nem, nem vagyok homofób, semmi köze ennek a szexualitáshoz).
Ez nem ego, hanem önbecsülés, önérzet kérdése. Nem tudnék, de talán nem is akarnék olyan nővel élni, akit ez nem zavar.
A kockázat pedig olyan kicsi, hogy az nem mérvadó. (Most mindenki hozhat példát az ellenkezőjéről; én is ismertem három éves gyereket, aki agydaganatban halt meg, és kamasz rákost is, de szerencsére ezek extrém ritkák)
Azért szoktam valóban azt mondani, hogy az első terhességig simán meg lehet úszni a nőgyógyászt (problémamentesség esetén). Ennyi, nem kell túlreagálni.
3
Jesszus, de gáz vagy már... :D
Mégis mi megalázó ebben? Az orvosnak ez a feladata, neked meg ez az érdeked. Érdemes lenne kicsit kihúzni a fejed a seggedből.
Az internetes nőgyógyász válaszol rovatok is alig vannak tele parázó kérdésekkel, biztos azért, mert annyira jól ellátják őket élőben. Márcsak válaszokkal is a kérdéseikre.
Járjatok csak szűrővizsgálatokra, mert idejében felfedeznek talán valamit, amire aztán magasról sz. rnak.
8
Nekem meg jó élményeim vannak... Igaz, hogy 60 ezret fizettem, de gyors és gördülékeny volt a folyamat, a orvos és a személyzet pedig kifogástalanul kedves és udvarias. Csak meg kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!