Szeretitek a telet?
Egyetlen egy pozitívumot tudok felhozni a téllel kapcsolatban, hogy nincsenek bogarak.
Minden mást utálok benne, beleértve a hideget, a havat, az esőt, a szürkeséget, a hó utáni latyakot, a giccses díszeket, a karácsonyt, a korai sötétedést, azt, hogy annyi ruhát kell magadra venni, hogy rendesen súlya van, nem tudsz benne normálisan mozogni se, de még így is fázol.
Nem vagyok szobanövény, unom magam a lakásban, viszont szabadtéri programokhoz túl hideg van, lakáson kívül csak az opció, ha fedett helyre mész edzeni (amiért fizetni kell), vagy egy barátoddal beültök valahová (amiért szintén fizetni kell). Más programlehetőség tulajdonképpen nincs.
Amíg ezt ide leírtam, eszembe jutott, hogy még a szilveszter is egész jó.
A gyakori hűvösebb, ködös, esős idő miatt
De egyébként nem szerettem sosem, csak most kezdtem el, mert egyrészt az idei nem volt túlságosan hideg (pár naptól eltekintve), másrészt a nyári 30-35 fokok miatt elkezdtem értékelni, hogy akkor másmilyen az idő
Nappal szeretem, ha szép havas a táj, nincs -20 fok és olyan kis hangulatos.
De a latyakot, szürkeséget, reggeli-delutani sötétséget, nagyon hideget azt utálom.
Nagyon szeretem, és, ha a kérdés télen jött volna elő, akkor sem mondtam volna/mondanék mást.
Bírom a hideget, tetszik a tél, az Advent hangulata, az akkori illatok, imádok karácsonyi vásárokba járni, korcsolyázni, télen forrócsokit inni, mellé ízesített kürtöskalácsot enni.
Kár, hogy az utóbbi x évben nem volt fehér karácsony, és hó sem igazán, mert azoknak van még igazán remek hangulata, akkor igazán szuperek a téli séták, hogy megnézzük a környező utcákat a fényekkel.
Elégedett vagyok a téli ruhatárammal, kifejezetten imádom a kötött pulcsis, sapkás időszakot is. Illetve unokatesómék nemrég fogadtak örökbe egy kiskutyát, és már beszélgettük, hogy idén ők is becsatlakoznának az esti "fénynézős" sétáinkba.
A karácsonyi nagybevásárlásnak is megvan a maga szuper hangulata, és már most nagyon várom, hogy előkerüljön az ünnepi bejgli, habcsók is.
Fákat is szoktunk állítani apával ketten, és bár minden évben összeveszünk legalább egyszer (😅), a végére mindig visszaáll a jó hangulat, és remek munkát is végzünk közben.
Amikor még a tél gyakorlatilag is tél volt (nem pedig 4 hónapos november) akkor szerettem.
Komolyan, gondolkodok rajta, hogy idén karácsonyi grillpartit tartok. A környéken tavaly 15° felett volt a hőmérséklet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!