Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretitek a telet?

Szeretitek a telet?

Figyelt kérdés
Mi az amit szeretsz benne?
2023. aug. 1. 19:23
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
80%
Szeretem a sotetsegben vilagito ablakokat, a dermedt csendet. A tel nekem hangulatos, biztonsagot jelento, intim. Nemcsak a szobam vedelmeben szeretem, hanem a meleg kabatom vedelmeben is, ahogy olyan kortalan, nemtelen statiszta vagyok az utcan.
2023. aug. 1. 19:47
 12/36 anonim ***** válasza:
74%
Utalom a hideget meg hogy minden szurke
2023. aug. 1. 19:48
 13/36 anonim ***** válasza:
33%
Utálom. Az egyetlen értelmes téli hónap a december. Akkor hangulatos várni a karácsonyt. Meg maga a karácsony is szerethető ünnep. De aztán január, február és sokszor a március is a latyakra, hidegre, unalomra megy rá. Rendes havat évek óta nem láttunk. Meg ez a korán sötétedés is kikészít. A nyár tele van új élményekkel, a szabadság érzetével. Imádok kiülni egy parkba piknikezni vagy fesztiválokra járni. Karácsony után már a tavaszt várom.
2023. aug. 1. 19:52
 14/36 anonim ***** válasza:
87%

Juj az engem is kicsinalt hogy sötétben megyek dolgozni meg sötétben haza. Napkozben meg a melo.

Soha nem èrt csak lámpafény de abbol is az a sárga fèle

2023. aug. 1. 19:56
 15/36 anonim ***** válasza:
80%

Annak én sem örülök, hogy felkelek még este van, és még nagyban dolgozom de már este van. Persze nincs este, csak késő délután és korom sötét.

Ráadásul az igazi szép havas táj nagyrészt csak ábránd.

2023. aug. 1. 20:02
 16/36 anonim ***** válasza:
86%

Attól függ.

Alapjáraton nem vagyok melegkedvelő, így nálam ez egy pluszpont, hogy télen ki lehet menni a kutyával az utcára, télen nincs olyan nap amikor annyira fülledt a levegő, hogy nem tudsz lélegezni, télen nem leoperálni kell magadról a ruhát, mert annyira beleizzadtál, hogy rádtapadt, stb.

Én a télies hangulatot is szeretem, például, hogy minden szépen ki van díszítve és világítva. Pont ezért sem bánom azt hogy korábban sötétedik.

(Azt viszont tegyük hozzá, hogy az idei nyár elviselhetőbb, a tavalyihoz képest.)

Viszont vannak hátrányai is.

Például nem szeretem azt, ha lefagy az út, hogy például megyek az utcán és egyszerre csak hanyatt vágódok.

Estére nagyon le tud hűlni a levegő. Nyáron este pont az a jó, hogy akár 2 órát is elmászkálok a kutyával lent és végig jól érzem magam, de télen ideges vagyok ilyenkor, hogy intézze el a dolgát és hadd menjek vissza a lakásba, mert már megfagyok.

+

Egy óriási különbség a nyár és a tél között egyetemista koromban az volt, hogy én utáltam a vakációkat, de a télben csak egy rövidebb intervallumban volt jelen és azt is ki lehetett bírni.

Nevetségesen hangzik, de én imádtam az egyetemre járni és nem is álltunk úgy anyagilag, hogy nyaraljak, utazzak, általában a nyári vakáció abból állt, hogy a lakásban lézengtem. Ráadásul mindenki eltűnt, mert ők mentek nyaralni. Egyetemen legalább voltak emberek körülöttem, volt társasági életem, de nyáron nulla inger ért engem, nulla kommunikációm volt. Szóval én emiatt már nem szerettem a nyarat. Szó szerint szomorú voltam, amikor jött a május. Júniusban is már aki letette a vizsgáit, el is tűnt, június végére jó, ha pár emberrel még összefutottam a vizsgánál.

Télen ilyen nem volt. Az a pár nap amíg mindenki eltűnt, mert a családdal karácsonyozott nem volt vészes, pont a vizsgaidőszakba esett bele, így még örültem is, hogy nincs egyetem és a szilvesztert is szerettem nyugiban, egyedül megünnepelni. Aztán két ünnep között meg január 2-tól meg megint jött vissza az egyetem az életembe, a vizsgaidőszak miatt, szóval nem kellett azt megélnem, mint nyáron, hogy nulla kommunikációm van, semmit sem csinálok, stb.

2023. aug. 1. 20:12
 17/36 anonim ***** válasza:
88%

Igen! A kedvenc évszakom!

Csak azt nem szeretem amikor tiszta latyak minden, de szerencsére olyan nagyon ritkán van

2023. aug. 1. 20:18
 18/36 anonim ***** válasza:
88%
A rendes telet, amilyen Budapesten utoljára 2018/19 telén volt, amikor volt havazás, rendes hó, azt szeretem, szeretném, ha lenne. Azóta nem volt igazi tél errefelé, csak hidegebb ősz a téli hónapokban.
2023. aug. 1. 20:29
 19/36 anonim ***** válasza:
89%

Sok évvel ezelőtt voltam téli túrán, ahol térdig ért a hó, ropogott, imádtam, engem ez nem tart vissza, sőt. A kutyám is imádja a havat, tavaly felmentem vele a Normafához, mert csak ott volt hó egész Budapesten, és ott is csak úgy, hogy hóágyúztak, de legalább úgy nézett ki, mint hogyha, és olyan állagú is volt. Amikor odaértünk a havas részre, a kutyám nagyon örült neki, szinte táncolt, úgy mozgatta a farát, mint valami hastáncos, és nyalogatta, szimatolta, ugrált benne. Jobban szeretek hűvösebb időben sétálni vele, mert kevesebb az utcán a zavaró tényező, nincsenek gördeszkások, debil szülők, akik engedik a gyerekeiket, hogy idegen kutyákhoz rohangáljanak oda. Örülnék, ha idén ismét rendesen havazna télen, ad egy kis reményt, hogy ez a nyár elviselhetőbb volt, mint tavaly.

Télen nincsenek szúnyogok sem, sajnos szeretik a vérem, és allergiás is vagyok a csípésükre.

Szeretem a télhez kapcsolódó ételeket, italokat is, a mézes gyömbéres süteményeket, a forralt bort, forró csokit, sütőtököt.

2023. aug. 1. 20:40
 20/36 anonim ***** válasza:
90%
Szeretek a hóban járkálni, szeretem hallgatni a ropogását. Szerencsére közel van a Normafa, ahol minden évben akad egy kicsi. Ha nem akad akkor elmegyek nagyobb hegyekbe.
2023. aug. 1. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!