Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért töröm a magyar nyelvet?

Miért töröm a magyar nyelvet?

Figyelt kérdés
Olyan fura. Az agyam túlságosan átszokott az angolra? Vagy keveset beszélek?
2023. júl. 30. 17:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
30%

Lehet ezért most jön a lepontozás, de én megértem mire gondolsz, bár szerintem az a kifejezés, hogy töröm a magyart picit erős.

Majd 10 éve Angliában élek, és amikor hazamegyek megszoktam kapni, hogy olyan magyartalanul építem fel a mondatot.

Ez nem olyan, hogy direkt csinálom, egyszerűen így jön, a mindennapokban így gondolkozom, plusz - szerintem - az angol nyelvtan egyszerűbb, mint a magyar, így ezt könnyebb követnie az agynak.

Ha zavar, olvass magyarul minél többet, szeritnem az segíthet, én is ezzel igyekszem javítani a "magyartalanságom".

2023. júl. 30. 19:16
 22/25 A kérdező kommentje:

Ezen az oldalon ha már nem egy npc vagy és nem valami tipikus kérdést teszel fel ráfaragtál és automatikusan túl/félreértelmezik majd beléd is kötnek.

Nem azt írtam, hogy elfelejtettem a nyelvet csak, hogy néha kikopik furcsa módon, pedig normálisan beszélem és nem élvez elsőbbséget az angol.

2023. júl. 30. 19:18
 23/25 A kérdező kommentje:

#21 Igen, valami ilyesmire gondoltam! Valóban túlzás de nem tudtam jobb szót.

A mondatok felépítése például amire gyanakszom, olyan idegennek hat néha magamnak is.

2023. júl. 30. 19:24
 24/25 anonim ***** válasza:
89%

Azt kérdezted, miért töröd a magyart, holott Magyarországon élsz, ott nőttél fel, és csak a munkádhoz használod az angolt. Magyar emberek között vagy, úton-útfélen hallod a magyar beszédet. Erre csak azt tudom mondani, mint eddig, mivel nincs okod elfelejteni semmilyen módon az anyanyelvedet.

Irigy meg végképp nem vagyok rád. A tinédzser korom második felétől itt vagyok Németországban, gyakorlatilag anyanyelvi szinten beszélek németül a mindennapjaimban, a munkámban meg nagyon sokszor angolul kell. Magyarul szólalok meg legritkábban, mégis ugyanúgy megy. Mondjuk rengeteget olvasok magyarul, az segít, ahogy előttem is írták.

Szóval, hagyd ezt a süket "töröm a magyart" dumát, mert nevetség tárgyává teheted magad vele.

2023. júl. 30. 19:33
 25/25 anonim ***** válasza:
Lehet logopédus kéne.
2023. júl. 31. 04:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!