Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért töröm a magyar nyelvet?

Miért töröm a magyar nyelvet?

Figyelt kérdés
Olyan fura. Az agyam túlságosan átszokott az angolra? Vagy keveset beszélek?
2023. júl. 30. 17:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
66%
Hogy játszd a fejed és szerepelj.
2023. júl. 30. 17:35
 2/25 anonim ***** válasza:
12%
Így van, nem olvasol magyarul ês lehet keveset is beszélsz, sajnos ez a jövő, az angol ki fogja szorítani a magyart átestünk a ló túlsó oldalára.
2023. júl. 30. 17:36
 3/25 A kérdező kommentje:
#1 Nem vagyok közszereplő, hogy sékeneszprezzózak és nem is beszélek half angolul csak töröm a nyelvet.
2023. júl. 30. 17:42
 4/25 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem te a tájszólásra gondolsz és ez azért van mert így szoktad meg.

Szögödi vagy?

2023. júl. 30. 17:43
 5/25 anonim ***** válasza:
77%
Mert jatszod a nagyon külföldit. Vagy szimplán szellemi fogyatékos vagy, hogy elfelejtetted az anyanyelved.
2023. júl. 30. 17:44
 6/25 A kérdező kommentje:
#4 Neem, nem tájszólás, pesti vagyok és itt nőttem fel. :D
2023. júl. 30. 17:48
 7/25 anonim ***** válasza:
79%
Akkor az első és az ötös komment igaz rád.
2023. júl. 30. 17:50
 8/25 A kérdező kommentje:
#5 Összekeversz akkor, nem beszélek angolul csak munkában meg külföldiekkel, tudod a mai világban már ez mondhatni alap. Szellemi fogyatékosnak se gondolom magam.
2023. júl. 30. 17:51
 9/25 anonim ***** válasza:
81%

Angol nyelvterületen élsz? Mióta? Vagy ott születtél? Vagy csak a munkádhoz kell az angol?

Csak azért kérdem, mert az ember az anyanyelvét nem töri pár év kint tartózkodás, vagy folyamatos nyelvhasználat miatt.

Én már 20 éve Németországban élek, és ugyanolyan tisztán beszélek magyarul, mint előtte. Viszont hallok pár éve itt lévő magyarokat, akik úgy "törik" a magyart felvágásból, hogy rossz hallgatni.

Remélem válaszolsz.

2023. júl. 30. 17:56
 10/25 anonim ***** válasza:
17%
Nem bírsz magyarul beszélni, de azért a sékeneszpresszót fel kellett emlegetni, mert jujj, de ciki, hogy nem parasztosan ejtett ki egy amerikai szót... Közben te meg magyarul sem tudsz, de a másik angoltudását kell fikázni. Látom, ha a nyelv nem is, de a magyar mentalitás az megy.
2023. júl. 30. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!