Miért töröm a magyar nyelvet?
Bocsi, pont lemaradtam a válaszodról, hogy csak a munkádhoz kell...
Akkor megvan a válasz: fel akarsz vágni. Ennyi.
#9 Mo-n élek, csak munkához kell, meg közösségi platformokon vagy külföldi ismerősöknél nyílván.
Én is tisztán beszélem a nyelvet csak ritka alkalmakkor rám jön, hogy töröm a magyart, éppen ezért olyan feltűnő és fura mert nem mindennapos eset. Olvastam is valamilyen cikket múltkor, hogy többeknél előfordult.
Konkrétan írd ide le egy példát, hogy amikor rád jön, akkor hogyan töröd a magyart.
Hangsúlyra vagy a szavakat is?
Szuper, hogy tudsz angolul, és használod a munkában. De Magyarországon élsz, magyarul intézed a hivatalos és privát ügyeidet, azaz aktívan használod a magyar nyelvet. Kérlek, ne próbáld nekem beadni, hogy a munkavégzés miatt elfelejtetted a magyar kiejtést, mert ilyen nincs, még ritka alkalmakkor sem.
Úgyhogy maradok az eredeti álláspontomnál, hogy felvágasból csinálod, és ezt a kérdést is felvágasból írtad ki.
#9,11
#14:
Még írd már le legalább 5x te fogyatékos!
Te itt megerősítést vártál, hát ráfaragtál.
18 éve élek Londonban.. Egyáltalán nem töröm a magyart, semmi ilyen nyelvi nehézségem nincs. A párom és a gyerekeim sem beszélnek magyarul. Én ennek ellenére a mai napig tudok magyarul, ez az ANYANYELVEM. Azt pedig nem lehet elfelejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!