Ha nem akartok válaszolni valakinek, akkor elolvassátok az üzenetet, és nem írtok vissza, vagy szimplán meg sem nyitjátok?
10, nekem most is ott van nyitva a Facebook a Chrome-ban pedig már órák óta fel se nyitottam. Viszont mások azt látják, hogy végig egy zöld pötty volt a nevem mellett. :)
És mi van ilyenkor? - Reggel benézek a Facebookra gépen, aztán nem csukom be az oldalt. Megnyitom a sulis dolgokat, azon dolgozok. Néha hallom, hogy püttyög a Facebook, de nem megyek be. Amikor befejeztem délelőttre a dolgokat, akkor lemegyek kajáért, visszajövök, megeszem a kajámat, közben megnézek egy epizódot a sorozatomból Netflixen. Majd tovább folytatom a tanulást, estig, aztán vacsora és mondjuk elmegyek a haverokkal. Mielőtt lelépek gyorsan átfutom, a Facet, látom, hogy írtak öten, ebből egy sürgős választ vár, neki reagálok, a többiek ráérnek később. Hazaérek késő este és úgy vagyok vele, hogy majd reagálok.
Látod, kb 2x léptem be a Facere, pedig mások azt látták, hogy egész nap ott voltam, mert mivel a háttérben ment a Fb végig ott volt a zöld pötty.
Aztán másnap megyek vizsgázni reggel, utána kaja, ami alatt gyorsan csekkolom, hogy van e valami sürgős üzenetem Facen vagy emailem, délután másik vizsga, majd bevásárolok, hazamegyek, kajálok, aztán hulla vagyok, nincs kedvem senkihez, semmihez, a fejem is fáj, úgyhogy megyek aludni.
Itt már tartok a második napnál, hogy nem reagáltam a négy embernek, akiket feljebb említettem.
Utána harmadik nap felkelek, rokonokhoz megyek és ott vagyok egész nap, este megyek el a haverokkal. Néha be-be nézek mobilról Facere, de nem érek rá üzenetet írni.
Negyedik nap bemegyek reggel, akkor nyugi van, és akkor végre reagálok mindenkinek.
Négy nap eltelt. Mások azt látták, hogy volt nap, amikor folyamatosan elérhető voltam, volt amikor látták, hogy gyakran elérhető voltam. Pedig a fent leírtakból láthatod, hogy nem értem rá. :)
12, akkor én is kérdezek tőled valamit: neked miért jó hergelni magad azzal, hogy kukkolod az ismerősöket, hogy mikor van zöld pötty a nevük mellett és pontosan mennyi időbe telt reagálniuk?
Nem lenne egyszerűbb az üzenet elküldése után foglalkozni a teendőiddel? Aztán majd ha válaszolnak, válaszolnak. Ha meg mondjuk sürgős választ várnál, mert fontos információra lenne szükséged és nem jött meg a nap végéig akkor írsz udvariasan, hogy hahó.
Ez kicsit túl sok szabadidőre vall, hogy ráérsz nyomon követni a címzetteid tevékenységét a Facebookon és, hogy még gondolatban be is osztod az idejüket, hogy nekik pontosan melyik két tevékenysége között illett volna válaszolni. Ha erről van szó, ha a munka/iskola mellett nincs, ami lekösse a figyelmedet, érdemes lenne valami hobbit keresni. A Facebook chatprogramja egy kommunikációs eszköz, de ugyanúgy, ahogy egy netes rendelés után nem dekkolsz napokig a postaláda mellett, hogy mikor jön a csomag, a Facebookon sem kéne csekkolgatni folyamatosan, hogy ki mikor elérhető és olvasta-e az üzenetet és ha nem akkor miért nem és ha igen akkor miért nem válaszolt. Ha lenne egy hobbid, akkor nem lenne erre szükséged sem.
Van valamihez tehetséged?
Vagy, ha nem, akkor mi érdekelne úgy igazán? Pl, ha szereted a természetet, akkor simán tervezhetsz túrákat.
Vagy kereshetsz tanfolyamokat és kipróbálhatsz valami újat. Pl tudod milyen jó buli új nyelvet megtanulni? Hasznos is, de nagyon izgalmas más ország kultúráját és történelmét is megismerni a nyelv mellett.
Vagy, ha hasznos, önkénteskedés nem érdekelne?
Vagy ha nem annyira szeretnél kimozdulni vagy tanulni, esetleg kihívásokat szervezni magadnak? Pl ha könyvmoly vagy, regisztrálj fel a molyra és tűzz ki célul december 31-ig 25 könyvet. A könyvtárakban simán elérheted őket, ha nem állsz úgy anyagilag, hogy megvedd őket. Minden hónapban 5 könyvet elolvasol és beregisztrálod a Molyra, értékelést írsz róla. Ez is jó buli.
15. Négy hobbim van. Túrázás, motorozás, autós gangelés, labdarúgás (megyei szinten heti 2 edzés, és hétvégi meccs), ezek mellett persze dolgozom is napi 9 órát, illetve 2 hetente szombaton is 6-ot. Ez ha neked ráérősnek számít, akkor nem tudom mi nem az. Ettől függetlenül nem tudok olyat mondani a zsúfolt napjaimban, amikor ne tudnék 2 órán belül válaszolni bármire, ami persze nem regény, hanem egy max. félperces válasz. Nyilván edzés és mérkőzés közben nem vagyok telefonközelben, de a munkám pl. olyan, hogy tudok szinte bármikor írni 1 órán belül. Motorozáskor sem egy seggel ülünk végig 300 km-t, így amikor megállunk, akkor is rá tudok nézni a telefonra.
Vicci amúgy, hogy te soha nem érsz rá semmire, napok kellenek egy 1 perces válaszhoz, de itt a gyakorin meg van időd regényeket írni :DD
Labdarúgás? De király! Engem a kosárlabda 🏀 érdekelt mindig. Mármint játszani szerettem, de nem versenyszerűen, csak hobbiból.
A túrázást viszont én is csinálom. Neked melyik a kedvenc túravonalad? Én Vörösvár környékén láttam múltkor egy gyönyörű tájat.
#16:
Te meg abban vagy vicces, hogy vigyorogva mindig vissza kell feleselned valamit, mert képtelen vagy abbahagyni a kötekedést. Ezért kár volt kérdést kiírnod. El kéne fogadnod, hogy nem minden ember élete úgy működik, mint a tied, és nem tud mindig mindenki a szaros telefonján lógni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!