Miért ilyen kétségbeejtően pocsék az emberek helyesírása? Ált. isk. alsó tagozat anyagát nem tanulta meg az emberek 80%-a. Nem ciki?
Ha csak ékezet nincs, akkor lehet, hogy szimplán lusta az illető, de ha ilyen bakik vannak, mint pl:. hüje, inteligens, teccik, halyó, gója, tuggya, bicigli, komoj, ijen stb. és társai, akkor feltételezhető, hogy az illető nem direkt írta "félre", hanem egyszerűen buta, mint a föld. Vagy legalábbis tanulatlan.
Mondjuk az az érdekes, hogy én nyelvtanból - ezen belül is általános iskolában - 2-es voltam, mint majdnem minden más tantárgyból is, nem vagyok rá büszke, és nekem 2-es átlaggal nincs is jogom megmondani másról, hogy buta e, avagy sem, de amikor szakközép iskolát végzett, vagy főiskolát végzett ember ír így, az döbbenetes.
igen, sajnos nem figyelnek oda, illetve egyre kevésbé figyelnek oda... sajnos számos hirdetésben is előfordul, hogy egy rossz helyesírót ültetnek oda a reklámszöveg megírásához...
azért látok már jó pár helyen olyat, hogy
"mond el"
"kezd újra"
"játsz ingyen"
(azonban van aki túlzásba viszi a szabályok betartását, tőlük jön a "nézdd meg" és az "írdd át")
eközben befigyel egy-két "muszály" meg "mindíg" és a "kissebb" is
de ami a legdurvább, amit az emberek több mint 50%-a ront el: a -val/-vel (főleg mozaikszavak, számok, idegenszavak után, pl. %-al, 1-el, utóbbit láttam kiírva is: egyel) és a -vá/-vé (pl. célpontá, ismerté) ragok hasonulási szabálya!
Utolsó, remélem, hogy a "célpontá", "ismerté" szavakat direkt írtad félre, mert mindegyik két "t"-vel írandó. Célponttá, ismertté.
Tehát bagoly mondja verébnek. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!