Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tudom, hogy sertodekeny...

Tudom, hogy sertodekeny vagyok, de ez szerintem jogos. Szerinted?

Figyelt kérdés

Szobalány vagyok külföldön és csak magyarokkal dolgozok, én 29, ők 50-es korosztály. Néha olyan beszólásaik vannak, és ha visszaszólok, én vagyok a sertodekeny. Volt, hogy a kocsinkat húztuk és többször kicsit neki mentem a falnak, ekkor viccesen, hogy "nekem se adnánanak jogsit" . Mondom haha már elmondtatok egy párszor. Ma az egyik aki semmitse tud németül.. Mondom neki németül, hogy ott a kulcs. Erre ő, hogy ne játszd már meg magad. Mondom miért? Azért mert próbállak tanítani? A másik kolléganőnek is szoktam németül beszélni, ő meg kéri is külön, hogy tanuljon. Erre, mondja az egyik a másiknak, hogy vigyázzon velem mert mindent sertésnek vesz. Akkor volt olyan, hogy az egyik nő azt a furdot takarította amit előző nap én. Kérdezi fennhangon, hogy én, hogy takarítok tükröt? Mondom mi a baj vele? Nem válaszolt, persze ő az a típus aki mindent jobban csinál /tud. Mondom neki, hogy majd a főnököm szól ha nem tetszik neki. Na ő azóta kedvesen beszél velem, lekopogom de nincsenek ilyen beszolasai már.

Volt, olyan is hogy ebédnél azt mondja az egyik, akin van kb 15kilo felesleg, hogy egyél még rádfér.

Érdekes, tudom hogy nagykn érzékeny vagyok, de próbálok kedvesen, korrekten szólni a másikhoz. Ha úgy érzem bántom szóltam és látom rajta, bocsánatot kérek.

2023. júl. 28. 16:09
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

15

Gratulalok akkor

Egyszer remélem nekem is sikerül magasabb pozícióba lépni

De remélem nem leszek ilyen lekezelő a nálam kevesebbet elert emberekkel 🙏

2023. júl. 28. 17:32
 22/33 anonim ***** válasza:
33%

Hát nézd, mégis itt van a gyakorin az egyetemével.

Ne vegyél magadra mindent. Én 52 kg vagyok 168 cm - hez, de szeretem, hogy vékony vagyok, szóval bóknak veszem, ha etetni akarnak.

2023. júl. 28. 17:35
 23/33 A kérdező kommentje:

Igaz, valami mégsem az igazi életében

En is szeretek vékony lenni

De erre vissza mondhatnám, hogy egyél kevesebbet, nem ártana egy kis fogyás

Nem kell megsertődni mindenen :)

2023. júl. 28. 17:42
 24/33 anonim ***** válasza:
18%
értjük, sértődékeny, beképzelt kis pcsa vagy, aki felpakolta magát a "minimálbérért tengődik valami isten háta mögötti szállón, és nagy az arca ha forintban írhatja le, mennyit kap", és most azt hiszi, ér bármit is az életben. amúgy meg hiába tanulsz németül, ha továbbra is csak durcizol, meg így fennhordod az orrodat, minden más helyről is ki fognak utálni... amennyire én tapasztalom, az osztrák főnökök szeretik végigkérdezni a régi, megbízható embereiket, ha új munkatárs jön, a véleményükről.
2023. júl. 28. 17:46
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is szobalány vagyok, megszoktam, hogy le is néznek meg irigyelnek is, nem érdekel. 600 az 600, könnyű meló (nem fizikailag), kevés felelősség. Én diplomás meló után élvezem, kicsit kipihenem magam mentálisan. Az osztrákok jó fejek nálunk. Ne vegyél mindent sértésnek és jó lesz.
2023. júl. 28. 17:56
 26/33 A kérdező kommentje:

Igen utolsó ez való igaz, így volt nálam is, megkerdezték én milyen vagyok

Volt egy nő, aki 1,5 éve dolgozott itt és tőle megkérdezte a fonokno milyen velem dolgozni, gondolom jót mondhatott, mert engem mindig dicsert

Ő azt mondta a fonokno szerinte kedvel engem és én is úgy vettem észre

Ez a munkatársnőm közbe feladta, mert iskolát végzett mellette és nem tudta már a kettőt egyszerre csinálni

Helyére jöttek, az új" kedves "kolleginák

Egyébként egyáltalán nem vagyok elszállva magamtól, de nem fogom hagyni, hogy az önbecsülésem olyan emberek tapossák alá, akikről semmit sem tudok

Némelyik ember olyan magas lóról beszél, akkor én miért ne tehetném ezt? Az ember tűrjön és tűrjön?!

2023. júl. 28. 17:57
 27/33 A kérdező kommentje:
Egyebkent nem panaszkodom, mert a panoráma csodás; Duna, hegyek, hajók. A szállás? Francia ágy, ikeás gardrób, hűtő, kavegép, tágas fürdő.. Más ezért százezreket fizet. Szuper ez az isten háta mögötti szálló.
2023. júl. 28. 18:00
 28/33 A kérdező kommentje:

25

Itt is jó fejek az osztrákok es sok német vendég is jön ok is megbecsülik a munkánk

Érdekes, hogy itt nem érzem úgy a lenezest, hogy takarítok, mint a magyarok kozt

2023. júl. 28. 18:06
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

16os vagyok. Nézd azzal senki nem törődik, hogy milyen a testkép indexed. Én magasabb vagyok de én is vékony, és sokszor mondták ezt. Ha ez ennyire zavar, ne foglalkozz vele. De biztosra veszem hogy nem bántàsból mondják. Nézd csak vedd őket lazábban, nagyon gyanakvó vagy és nem tudsz senkiben megbízni. Engedd el magad egy kicsit, mert így olyan mintha nem értenéd a viccet, így barátságtalannak tűnhetsz.

Pl én hajón állandóan eltörtem valamit, vagy a kezemben romlott el. A főnököm viccesen beszólt, hogy ott vannak a poharak amiket rendelt, mert úgy hallota hogy én ma még nem törtem el semmit. Jót nevettünk. És tovább mentem. Senki nem szeret hülyeség nélkül, viccelődés nélkül dolgozni az olyan unalmas. Vedd lazábban.

2023. júl. 28. 18:11
 30/33 anonim ***** válasza:
33%

Engem is a magyarok néznek le, nem a kollégák, hanem volt kollégák, meg úgy általában aki meghallja, mit csinálok. Persze ha itthon takarítanék 100vhányezerért, akkor nem mernének fintorogni.

Egy szobalányak igenis más a megítélése kint, mint egy mezei takarítónőnek. Egyrészt normálisan kell kinézni, nem vesznek fel bmilyen testalkattal, kinézettel jobb helyekre, szigorúan megszabják, mit hordhatsz az egyenruhán kívül, ékszert, sminket. Beszélni kell németül, kedvesen, udvariasan, kezelni kell tudni a vendéget, ha bármit szeretne.

2023. júl. 28. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!