Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tudom, hogy sertodekeny...

Tudom, hogy sertodekeny vagyok, de ez szerintem jogos. Szerinted?

Figyelt kérdés

Szobalány vagyok külföldön és csak magyarokkal dolgozok, én 29, ők 50-es korosztály. Néha olyan beszólásaik vannak, és ha visszaszólok, én vagyok a sertodekeny. Volt, hogy a kocsinkat húztuk és többször kicsit neki mentem a falnak, ekkor viccesen, hogy "nekem se adnánanak jogsit" . Mondom haha már elmondtatok egy párszor. Ma az egyik aki semmitse tud németül.. Mondom neki németül, hogy ott a kulcs. Erre ő, hogy ne játszd már meg magad. Mondom miért? Azért mert próbállak tanítani? A másik kolléganőnek is szoktam németül beszélni, ő meg kéri is külön, hogy tanuljon. Erre, mondja az egyik a másiknak, hogy vigyázzon velem mert mindent sertésnek vesz. Akkor volt olyan, hogy az egyik nő azt a furdot takarította amit előző nap én. Kérdezi fennhangon, hogy én, hogy takarítok tükröt? Mondom mi a baj vele? Nem válaszolt, persze ő az a típus aki mindent jobban csinál /tud. Mondom neki, hogy majd a főnököm szól ha nem tetszik neki. Na ő azóta kedvesen beszél velem, lekopogom de nincsenek ilyen beszolasai már.

Volt, olyan is hogy ebédnél azt mondja az egyik, akin van kb 15kilo felesleg, hogy egyél még rádfér.

Érdekes, tudom hogy nagykn érzékeny vagyok, de próbálok kedvesen, korrekten szólni a másikhoz. Ha úgy érzem bántom szóltam és látom rajta, bocsánatot kérek.

2023. júl. 28. 16:09
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj neki a falnak a caddyvel. Többször.

Egyes meg úgy megsértett, fel sem tűnt. Magyarokhoz meg akkor szólj németül, ha ott egy osztrák is. Felesleges. Látod mi van. Az meg, hogy nem tudja, mi a kulcs, az ő baja. Hogy mert odamenni dolgozni egyáltalán, hogy ennyit sem beszél.

2023. júl. 28. 17:12
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha negyedére is nekimész a falnak, mit vársz.
2023. júl. 28. 17:13
 13/33 A kérdező kommentje:

Vagy még nem találtam meg azt a munkát, ami a társadalom által is megbecsült és én is szeretem csinálni. Egyébként van egy érettségim es egy felszolgáló szakmám, amit kevés nyelvtudassal nem tudok végezni..

Szoval kicsivel azért több, mint 8 általános, ezért nem szabad általánosítani.

Nem tudhatod egy ember miért azt csinálja, amit épp. Nem biztos, hogy azért, mert csak erre van igénye. Lehet csak még nem tudja mit is szeretne.

Addig is köszönöm szépen, de tanulom a nyelvet és akarok fejlődni. Ja és a lényeg, hogy tisztán megvan 600.000 forintom, amivel tudok előre haladni. Te hiába vagy magasabb pozícióba, ha szarert húgyért dolgozol. Bocsi, de nagyon elegem van, már az ilyen lenéző kommentelőkből.

2023. júl. 28. 17:17
 14/33 A kérdező kommentje:

11-es

Igen,le esett, hogy ez rólam is szól.

Viszont én sem tartom ezt a munkát többre ez való igaz. Ezért nem is sertodtem meg.

De szeretnék többet, és az a lényeg szerintem.

2023. júl. 28. 17:20
 15/33 anonim ***** válasza:
49%

"Ja és a lényeg, hogy tisztán megvan 600.000 forintom, amivel tudok előre haladni. Te hiába vagy magasabb pozícióba, ha szarert húgyért dolgozol. Bocsi, de nagyon elegem van, már az ilyen lenéző kommentelőkből."

600 000 forint az nevetségesen alacsony Németországban... cserébe meg még csicska is vagy. Én informatikusként pályakezdőként kerestem ennyit home officeból, most pedig ennek a négyszeresét mert remote dolgozom Svájci cégnek. De hát az a különbség hogy én egyetemet végeztem te meg semmit, úgyhogy neked ez jutott, ezt kell szeretni :)

2023. júl. 28. 17:21
 16/33 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nagyon sok mindent sértésnek veszel. Ez a neked se adnának jogsit ezt viccnek szánják, én is nevetnék egy jót, sőt akár többször is. Nézd ha nem érti és nem kér meg külön arra hogy tanítsd akkor ne tanítsd. Lehet ez neki bosszantó, hogy nem érti amit mondassz. Aki még kéri hogy tanítsd azt tanítsd. Az teljesen rendben van. :)

Nézd ha valaki kérdezi hogy hogyan takarítását tükröt akkor hallgasd meg, mutassa meg ő amit nem lát szépnek hátha te is észreveszed. Ez nem biztos hogy rosszindulatból mondta, ez lehet építőkritika. (Én hajón takarítottam régen úgyhogy tudom miről van szó.) Meg hogy egyél rád férne, azzal csak azt mondja hogy milyen vékony vagy és hogy egyél. Ez inkább ilyen tanács. Sokszor megkaptam én is. Ez nem beszólás. Szerintem félreértessz sokmindent.

2023. júl. 28. 17:24
 17/33 anonim ***** válasza:
85%
Tényleg sértődékeny vagy. Itt kioktatsz mindenkit, hogy 600ezer. Értjük. Ez akkor jó pénz, ha napi ingázó vagy.
2023. júl. 28. 17:24
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

16-os vagyok.

*Takarítsál

2023. júl. 28. 17:25
 19/33 A kérdező kommentje:

16-os

Koszonom, ez teljesen hasznos válasz

Másfajta nézőpontból nézve, már tényleg nem olyan sértő

155cm vagyok és 49kg, teljesen egészséges a bmi indexem, ezért bosszantó nekem ez

2023. júl. 28. 17:28
 20/33 A kérdező kommentje:

17

Nem költök semmire se

Max ásványvíz, kave, gyümölcs és a havi 1x haza utazás.

Nem akartam senkit se kioktatni, de ők jöttek " az analfabéta, csoda, hogy letudta írni" dumajukkal.

2023. júl. 28. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!