Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A tanultabb ember miért maradibb?

A tanultabb ember miért maradibb?

Figyelt kérdés

Tudom nem lehet általánosítani, mert vannak piercinges, gyúrós, nagyon tetovált értelmiségi emberek is, akik azért tehetik meg ezeket mert van rá anyagi keret, és olyan szerencsés helyzetben van ebben az országban hogy nem a kinézete alapján ítélik meg, hanem a tudását nézik, no de mitől más mondjuk egy pókháló tetkó melós emberen, és egyetemistán.

A tanultabb emberekben még mindig jelen van az a szemlélet hogy aki nem annyira kvalifikált mint ők, azok csak a külsejükkel tudnak kitűnni, vagy különbek lenni, ha lehet ilyet mondani.

Pedig azért a 6-8 órás meló diplomásként sem jobb mint szakmunkásként mondjuk 12 órás fuvarozás. heti 4x.

2023. júl. 10. 22:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
84%

Szóval szerinted aki nem tetovált, piercinges vagy gyúros, az maradi?

Ehhez borgőzös értekezéshez nem tudok mit hozzátenni...

2023. júl. 10. 22:36
 2/22 Mojjo ***** válasza:
62%

Ennek a megválaszolásához két dolog kellene:

1, Pontosan (!) definiálni, mit jelent az, hogy maradi.

2, Statisztikai módszerekkel bebizonyítani, hogy általánosságban minél iskolázottabbak az emberek, annál maradibbak.

Ez utóbbi esetében természetesen gondosan ügyelve a megfelelően véletlenül kiválasztott alanyokra, azok megfelelő számára és természetesen minden zavaró változóra való szűrésre.

Ha ez mind megvan, akkor lehet okokról gondolkozni. Amíg egy jelenség léte sem bizonyított, sőt, még csak nem is jól definiált, addig viszont teljesen felesleges annak a jelenségnek az okait keresni.

2023. júl. 10. 22:46
 3/22 A kérdező kommentje:
Egy multinál dolgozom, és ahogy figyelgetem a dolgokat nagyon úgy tűnik hogy a diplomás a ki vagyok mi vagyok mentalitású.
2023. júl. 10. 22:49
 4/22 anonim ***** válasza:
68%
#3: kezdek meggyőződni arról, hogy nem tudod, mit jelent a "maradi" szó.
2023. júl. 10. 22:51
 5/22 A kérdező kommentje:

Miért ne tudnám? Megmaradt a régi időkben, pl a szülők is konzervatívak voltak, az a példa volt előtte, így más réteg neki idegen, vagy proli hatást kelt.

2023. júl. 10. 22:57
 6/22 anonim ***** válasza:
51%
Maradin azt érted, hogy kissé régimódiak vagyunk, és pl nem ugrunk minden újdonságra, legyen az technikai felszerelések, vagy mert nem akarunk sokan tetkót, se semmilyen testékszert?
2023. júl. 10. 22:58
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Tanult emberként egyáltalán nem érzem szükségét annak, hogy a külsőmmel tűnjek ki a tömegből.
2023. júl. 10. 23:03
 8/22 Mojjo ***** válasza:

@5:

"Miért ne tudnám?"

Mondjuk pl azért, mert még most sem tettél még csak kísérletet sem arra, hogy meghatározd, mit jelent szerinted ez a fogalom.

2023. júl. 10. 23:09
 9/22 anonim ***** válasza:

#5: és ennek mi köze a "ki vagyok mi vagyok" mentálishoz?

Egyébként globálisan jellemző, hogy a tanult emberek között kevesebb a konzervatív. Ez pl. pártpreferenciában is megmutatkozik.

2023. júl. 10. 23:09
 10/22 A kérdező kommentje:

Inkább arra gondolok hogy alsóbbrendűnek számít a tanultabb szemében az egyszerű operátor, főleg ha olyanok a tetoválásai amilyenek.

2023. júl. 10. 23:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!