Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A tanultabb ember miért maradibb?

A tanultabb ember miért maradibb?

Figyelt kérdés

Tudom nem lehet általánosítani, mert vannak piercinges, gyúrós, nagyon tetovált értelmiségi emberek is, akik azért tehetik meg ezeket mert van rá anyagi keret, és olyan szerencsés helyzetben van ebben az országban hogy nem a kinézete alapján ítélik meg, hanem a tudását nézik, no de mitől más mondjuk egy pókháló tetkó melós emberen, és egyetemistán.

A tanultabb emberekben még mindig jelen van az a szemlélet hogy aki nem annyira kvalifikált mint ők, azok csak a külsejükkel tudnak kitűnni, vagy különbek lenni, ha lehet ilyet mondani.

Pedig azért a 6-8 órás meló diplomásként sem jobb mint szakmunkásként mondjuk 12 órás fuvarozás. heti 4x.

2023. júl. 10. 22:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ja, most már értem: a maradiságot mosod össze a sznobsággal. Mintha nem lenne meg a tanult és a tanulatlan számára is meg a lehetőség a maradiságra, a szűklátókörűségre.

Szerintem csak a diplomásokkal van bajod.

2023. júl. 10. 23:12
 12/22 anonim ***** válasza:

#10: de ettől még egy tetovált operátor is lehet maradi...

A sznobság meg önmagában még nem maradiság.

2023. júl. 10. 23:14
 13/22 Mojjo ***** válasza:

@10: Igen, ennek a világon semmi köze a maradi szóhoz. Ráadásul nem is gondolnám, hogy általánosan jellemző lenne a tanultabb emberekre az embertársaik lenézése, mint a tanulatlanabbakra. Tippre/érzésre pont fordítva gondolnám.

Persze lenézni valakit azért, mert alacsonyabb iskolázottságú, elég értelemszerűen csak iskolázottabb emberek tudnak, pusztán technikai okokból ugye...

2023. júl. 10. 23:16
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem belegondolod ezt a lenézést.

Maximum más a társasági körük, mint egy gyári munkásnak, de nem nézik le őket.

Én pl egy mentőst többre, és okosabbnak tartok mint egy diplomás háziorvost.

2023. júl. 10. 23:26
 15/22 A kérdező kommentje:

Amit írtál ahhoz tudnám hasonlítani mikor egy "rangosabb" nő melós ruhában rá sem néz valakire, de ha nem tudja civilben mi a foglalkozása csak az autót, megjelenést látja, akkor megnézi :) Nem furcsa? Velem előfordult ez többször, egyetemváros környékén van a Lidl, totál átjáróház, utcai ruhában van aki megpillant, de ha egy céges kantárosban volnék direkt még a fejüket sem fordítanák felém, nehogy a lenézés érzete legyen bennem.

2023. júl. 10. 23:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Tanult ember vagyok, becsülöm a kétkezi munkásokat, sőt, pl egy kukásra nagyobb szükség van társadalmi szempontból, mint egy celebkére vagy egy focistára. De: minél extrémebben módosítja valaki a testét, annál inkább azt gondolom róla, amit leírtál, tehát, hogy valamiért azzal akar kitűnni. Akár diplomás, akár nem. Akár tetszik, akár nem: a külső megjelenésünkkel is kommunikálunk, tudatosan és nem tudatosan is üzenünk dolgokat.
2023. júl. 10. 23:36
 17/22 Mojjo ***** válasza:
@15: Egy darab ember erősen szubjektív megfigyelései valóban a legjobb alapot jelentik egy reprezentatív kimutatáshoz. 👍
2023. júl. 10. 23:40
 18/22 A kérdező kommentje:

Eddigi legértékelhetőbb hozzászólás :)

2023. júl. 10. 23:50
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, szerintem te irigy vagy, az egész leírásból nekem ez jön le. Sározod a tanultabbakat egyszerű operátorként. Mirefel? Te miért nem tanultál tovább? Most is fejleszthetnéd magad, ha akarnád. De te megelégszel a jelenlegi helyzettel, úgyhogy kérlek ne irigykedj az iskolázottabbakra, mivel neked is lenne erre lehetőséged, csak te nem élsz vele.

Egyébként pont a magadfajták szokták kikezdeni a tanultabbakat az irigység miatt, aztán a nagyvilágnak pedig pont az ellenkezőjét közlitek hogy azok a szemét diplomások... Mi ez, hanem rosszindulat és irigység?

Ez is a gond a legtöbb magyar emberrel. Irigyek a másikra, de az, hogy végig járják ugyanazt az utat, amit a másik is, á..azt már nem.

Egyedüli állandó a változás maga. Ezt már Hérakleitosz is megmondta.

Ha valami nem tetszik az életedben, akkor változtass rajta.

A legtöbb munka hasznos. Viszont az emberi mentalitás nem papír függvénye. Füvet is lehet barbár módon vágni úgy, hogy utána otthagy minden szemetet, és lehet úgyis, hogy összetakarít maga után.

2023. júl. 11. 05:50
 20/22 anonim ***** válasza:

Tetkó sok diplomás munkakörben nem megengedett. Ahol meg lehet, azt te nem fogod az utcán látni, pl. lejjebb 😃

Jó autód van, gratula. Gyári fizuból? Még inkább gratula.

2023. júl. 11. 08:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!