Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért barátságtalanok velem...

Miért barátságtalanok velem más nők?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, alternatív kicsit “fiús” stílusú, az alap külsőmet átlagosnak tartom. A munkám, érdeklődési köreim nagyobb része pasis, de még így is bőven marad, amiről kifejezetten szeretek beszélni és nemtől függetlenül érdekes lehet mások számára. (Nem, nem beszélek élőben indokolatlanul sokat. :D Introvertált vagyok és csak szeretek agyalni mindenfélén, ezt másokkal is megosztva.) Racionálisan szoktam megközelíteni a dolgokat és utálok kertelni.

Férfiakkal mindig is nagyon jól kijöttem, a legjobb barátomat 15 éve ismerem. Suliból, munkahelyről, internetről is tudtam tartós barátságokat kialakítani velük. Viszont nőkkel évek óta nem sikerül. Online mindig az a vége, hogy válasz nélkül eltűnnek, személyesen erőltetettnek, felszínesnek érzem a beszélgetést. Régebben volt egy lánybarátom, aki meg azután kezdett bunkózni, hogy nekem sikerült valami, amire régóta vágytam. Azóta sem tudom hova tenni az esetet. Nagyon jó lenne egy női barát, bizonyos témákat férfiakkal nem lehet úgy megbeszélni.

Tudom, hogy nem sok rólam ez az információ, de van valami ötletetek, min kellene változtatnom? Azt gondolom én rontok el valamit, mivel más nők látszólag barátkoznak egymással. Esetleg más is van hasonlóan?

jan. 24. 01:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%
Nőknél nagyon ritka az igaz barátság.
jan. 24. 01:13
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudod miből maradtál ki! ;)
jan. 24. 02:34
 3/14 anonim ***** válasza:
65%
Női barátságok nélkül jól megvagyok!
jan. 24. 03:48
 4/14 anonim ***** válasza:
64%
Nők rosszabak mint a férfiak, kibeszélnek, pletykálnak, addig hergelnek mig olyat csinálsz amit nem akarsz. Lány vagyok én is, mondjuk én csajos stilusu vagyok.
jan. 24. 06:12
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Ha fiús stílusú vagy, akkor miért akarsz nőkkel barátkozni? Én sem szeretem a fiús stílusú nőket nőkent, egyszerűen érzem hogy nincs semmi közös témánk, pedig én aztán igazán extrovertált vagyok.
jan. 24. 06:48
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Férfi vagyok de úgy vettem észre hogy a nők egymással irigyek és gonoszak, minden ok nélkül.
jan. 24. 08:46
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
RTL-en is megy a Reggeli című műsor, ott is meg lehet nézni hogy az úgynevezett "kolleginák", "barátnők", hogy beszólogatnak egymásnak. Csak szépen-finoman, közben megy tejbe tök mosoly, mintha mi sem történt volna.
jan. 24. 10:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ebből tényleg nem sokat tudtunk meg (majdhogynem semmit).

A leghatékonyabban szerintem úgy tudod megfejteni hogy mi a gond, ha megfigyeled a körülötted lévő női barátságokat (hiszen te is írtad, hogy látsz magad körül ilyeneket) és átgondolod, hogy ezekhez képest te hogy próbálsz kapcsolatokat kialakitani. Szóval a megoldás az őszinte önkritika.

Azt szerintem engedd el, hogy a nőket valami rózsaszín agyú érzelemvezérelt cicababáknak tartod, akiknek soha semmi "pasis" (/normális) érdeklődési köre nem lehet, mert ez hatalmas zsákutca, és csak azt éred el vele, hogy elidegenited magad a többi nőtől, ez meg senkinek sem szimpatikus.

jan. 24. 13:55
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Rossz pasinak tartanak, ezért nem állnak szóba veled. :P
jan. 24. 14:22
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

A kérdés kiírása után beugrott még néhány eset, amiket főleg nem tudtam értelmezni. Azt már említettem, hogy pasis területen dolgozom. Pár hónapja jött hozzánk egy másik csapat kisebb munkára, volt velük egy lány, korombeli lehetett, talán fiatalabb. Magamban megörültem, mivel ritka jelenség a szakmában és nem vagyok egyedül. :D Stílusra is hasonló volt, nyilván nem ez alapján barátkozom, de első benyomásra növeli a szimpátiát. Aztán nem sokkal, hogy megérkeztek kolléga hívta fel rá a figyelmem, hogy úgy néz rám, mintha meg akarna ölni, odanézek, tényleg. 😂 Pedig nem mentem oda hozzá haverkodni, tényleg semmit nem csináltam, fogalmam sincs mivel érdemeltem ki. Munkatársam szerint vetélytársat láthatott bennem. 🤦🏻‍♀️

Az is érdekes, amikor neten elkezdek beszélgetni magukat “fiúsnak” beállító másik nőkkel, aztán ugyanúgy felszívódnak.

A nők között akad néhány “érzelemvezérelt cicababa”, de szó sincs róla, hogy mindenkiről ezt feltételezném. Férfiak csoportjaira is írhatnék kategóriákat/sablonokat, akár magamra is, de az ilyesmiből semmi jó nem származik. Lehetetlen ennyiből meghatározni valakinek milyen a komplett személyisége, minősíteni az illetőt főleg nem érdemes. Azért tartottam fontosnak hangsúlyozni, hogy racionális vagyok, mert én arra gondoltam, mint lehetséges probléma, hogy a legtöbb nő számára talán ez túl nyers, lehet már a bunkóságot súrolja. (Csak ugye napjainkban ezt nem mondja meg szinte senki, mert egyszerűbb válasz nélkül felszívódni, legyen valaki férfi vagy nő.) Sajnos vagy szerencsére mivel folyamatosan pasik között vagyok, átvettem a kommunikáció jelentős részét is. Amúgy ez a másik, női barátságokat csak az utcán sétálva és közösségi médiában látok, van még pár homályos emlékem kamaszkoromból. xD

Stílusra visszatérve, engem nem zavar ha valaki nőiesen öltözik vagy olyan dolgok érdeklik, ez a “normális”, megszokott. Két egyforma ember nincs, az értékrendbeli kérdések sokkal fontosabbak, mint pl. a zenei ízlés vagy bizonyos szabadidős tevékenységek. Persze ezek jelentősen megkönnyítik az ismerkedést és a barátság fenntartását. Talán ez lehet még olyan, amin nőkkel nem tudok átlépni. Nem szeretem sokáig húzni a sablontémákat, elég hamar belemegyek komolyabb témákba. (Jó, nyilván nem politika vagy más nagyon megosztó témát hozok fel. :D) Pasikkal ezekből eszméletlen jó, tartalmas beszélgetések szoktak születni, de a nők csak felszívódnak és fogalmam sincs miért. Nem szeretek általánosítani, de hosszú ideje mindig ugyanez a tapasztalat.

jan. 25. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!