Magyarokra külföldiek miért mondják hogy barátságtalanok?
Legalábbis a felszolgálók, bolti eladók, hotel személyzet? Hogy mosolytalanok, durvák.
Ez igaz?
Igen.
En Irorszagban eltem par evet: mindenki oriasi mosollyal, kedvesen szolgalt ki (es ugyan udvariassagbol ugyan, de meg a “how are you” is elhangzik mindig). Itthon is van par nagyon kedves pincer, veluk neha tok jol elbeszelgetek, de ugy jo 7/10 alkalommal nagyon bunko a magyar szemelyzet.
# 1
Ennek az lehet az oka hogy egyszerűen kényszerből dolgoznak ebben a szakmában?
Tehát nem úgy lesz valaki felszolgáló, ahogy mondjuk valaki gépészmérnök, mert érdekli a gépészet, vagy hivatásos katona mert érdekli a katonáskodás.
Hanem mert igazából nincs motivációjuk semmire és jobb híján felszolgálók lettek?
Ki szeret "papucs" lenni ilyen popszakmában mindenféle jöttment burzsujnak, akik odavetik az aprót neked állandóan megalázásból...
Amúgy, mindenki utálja a turistákat, aki csak azokat látja...kivéve németek s "végleges turistáik", azok nem normálisak:)
Ezt nem a külföldiek mondják, hanem a magyarok állítják, hogy ezt mondják róluk...
Pont ugyanolyan, mint mikor itt is írják, hogy "ezért tart itt ez az ország"...
“ Ki szeret "papucs" lenni ilyen popszakmában mindenféle jöttment burzsujnak, akik odavetik az aprót neked állandóan megalázásból...”
Akinek ez a munkaja. Ha meg gyulol jottment “burzsujokat” kiszolgalni, akkor valasszon mas szakmat. Az aszexualis sem megy szexmunkasnak...
# 7
Nekem is ez jutott eszembe. Például elmehetnének gyárba, ott nem kell mosolyogni senkire, nem kell kedvesnek lenni.
A 9-esnek igaza van. És ez sajnos minden munkahelyen így működik.
Én idősotthonban dolgozom, hányok a kollégáktól, attól, ahogy beszélnek és bánnak a gondozottakkal. Nem tudok beilleszkedni. Gyomorideggel megyek be minden nap, pedig nagyon szeretem ezt a munkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!