Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki ígér valamit és...

Ha valaki ígér valamit és elodàzza hàny alkalom elfogadható szàmotokra?

Figyelt kérdés
Pl.talàlkozót,valamit visszavisz vagy megcsinàl valamit.
ma 17:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Hát a kifogásoktól és a hozzáállásától függ. Ha valakit elhívok valahová és mondjuk egymás után 2x mondja le az utolsó pillanatban valami átlátszó kifogással úgy, hogy nem is ajánl alternatív időpontot és teljesen érdektelen a témával kapcsolatban, akkor pihentetem a témát vagy az illetőt. Ha "komolyabb" kifogása van és látom rajta, hogy bántja és próbál alternatív megoldást találni, akkor ennél több is belefér.
ma 17:34
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Nekem 4-5, utana elengedem az illetot. ;-)
ma 17:45
 3/13 A kérdező kommentje:
1.igen az alternativ megoldas a kulcs meg az ha nem aktualis valami ne hagyjon szo nelkul es ne ötvnap mulva jelentkezzen,hogy akkor nem ert ra es ne ugy ajanljon uj idopontot,hogy utana azt is lemondja.Jartam igy nem regen.
ma 17:59
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon érdekes kérdés, az 1. hozzászóló válaszával teljesen egyetértek.

Elmondok egy példát, arra, hogy néha 1 eset is elég.

Volt egy haver, akihez rendszeresen elmentem segíteni, amikor a házát újította fel. Egyszer megkértem, hogy egy szombat délelőtt segítsen nekem otthoni munkában: néhány nehéz dolgot kellett volna elcipelni A pontból B-be, kb. 1 órás munkáról lett volna szó. Napokkal korábban megbeszéltünk, azt mondta rendben van, én pedig mondtam, elmegyek érte autóval. A megbeszélt napon felhívtam reggel, hogy hamarosan ott vagyok érted. Azt mondta, mégsem jön, egyszerűen csak nincs kedve.

Nyilvánvalóan több alkalom nem volt, nem is beszéltünk többé.

ma 17:59
 5/13 A kérdező kommentje:
4-es igen eleve màs lett volna ha azonnal nemet mond.De az àltalàban tényleg úgy van akiért sokat teszel a kisujjàt se mozdítja érted ha neked kell valami.
ma 18:19
 6/13 anonim ***** válasza:
52%
Nálam 1 esély van..... Lehet ebben nagyon maradi vagyok, de még a "komolyabb kifogásokkal" is úgy vagyok, hogy nem biztos, hogy igaz. Volt egy illetve több esetem is, mikor találkozót beszéltem meg, és bár komoly kifogással mondták le, mégis kételkedtem. Egy eset pl. Itt barátkoztam össze gyakorin egy illetővel. Sokat beszélgettünk telefonon, messengeren. Megbeszéltünk egy szombatot személyes talira. Fura módon édesanyja pont akkor aznap törte el a bokáját. De a legfurább az volt, ha a találkozó előtt egy órával nem keresem, hogy mégegyszer letisztázzuk, akkor nem is tudom, hogy keresett - e volna, hogy nem tud jönni. Nyilván többet nem kerestük egymást.
ma 18:22
 7/13 anonim ***** válasza:
63%
Mai fejjel? Egy vagy két alkalom. De persze függ attól is, hogy mennyire hihető vagy valós indokot mond, vagy mond-e egyáltalán. Ha valami nem megy, nem kell erőltetni. Leépíteni nem fogom, de onnantól én is úgy állok hozzá, hogy kevésbé fontos az adott személy nekem is.
ma 18:37
 8/13 anonim ***** válasza:
74%

Nem csak "darabszámhoz", hanem inkább hozzáálláshoz kötöm.

Egyik oldalról van bennem egy "három a magyar igazság" gondolkodás. Egyszer lemondja, megesik. Kétszer... hát még megesik. Ha már harmadjára is akkor elengedem.

De attól is függ ki milyen módon teszi. Más az amikor valaki aznap reggel szól, hogy "bocs nincs kedvem". Meg más az amikor előre jelzi és ajánl helyette más időpontot mondjuk.

Meg szimplán csak van amikor fel kell ismerni, hogy nem akar a másik találkozni és ezért nem kell erőltetni sem.

ma 18:49
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
A visszahozás, megcsinálásnál viszont nem szívesen fogadok el kifogást. Ha valamit odaadtam, azt legyen szíves időben, első kérésre, vagy kérés nélkül adja vissza. Megcsinálás ugyanez.
ma 18:50
 10/13 anonim ***** válasza:
72%
Nem értem, a 8-as miért lett lepontozva, tök jókat írt.
ma 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!