Ha valaki ígér valamit és elodàzza hàny alkalom elfogadható szàmotokra?
Nagyon érdekes kérdés, az 1. hozzászóló válaszával teljesen egyetértek.
Elmondok egy példát, arra, hogy néha 1 eset is elég.
Volt egy haver, akihez rendszeresen elmentem segíteni, amikor a házát újította fel. Egyszer megkértem, hogy egy szombat délelőtt segítsen nekem otthoni munkában: néhány nehéz dolgot kellett volna elcipelni A pontból B-be, kb. 1 órás munkáról lett volna szó. Napokkal korábban megbeszéltünk, azt mondta rendben van, én pedig mondtam, elmegyek érte autóval. A megbeszélt napon felhívtam reggel, hogy hamarosan ott vagyok érted. Azt mondta, mégsem jön, egyszerűen csak nincs kedve.
Nyilvánvalóan több alkalom nem volt, nem is beszéltünk többé.
Nem csak "darabszámhoz", hanem inkább hozzáálláshoz kötöm.
Egyik oldalról van bennem egy "három a magyar igazság" gondolkodás. Egyszer lemondja, megesik. Kétszer... hát még megesik. Ha már harmadjára is akkor elengedem.
De attól is függ ki milyen módon teszi. Más az amikor valaki aznap reggel szól, hogy "bocs nincs kedvem". Meg más az amikor előre jelzi és ajánl helyette más időpontot mondjuk.
Meg szimplán csak van amikor fel kell ismerni, hogy nem akar a másik találkozni és ezért nem kell erőltetni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!