Kipróbálnátok ezt? Mit gondoltok róla?
A múltkor találtam ezt a cikket:
Igaz, már régi, de attól még érdekes.
Azért pelenkázzák magukat a japán nők, hogy a munkahelyen ne keljen időt "pazarolni" wc-zésre. Nem tudom, hogy csak a pisi megy-e be, vagy más is.
Szerintetek ez beteg dolog?
Vagy esetleg ti is kipróbálnátok a munkahelyteken?
(Nyilván úgy, ha nem vagytok vele egyedül)
Hat elegge nem kellemes dolog. Meg a legjobb felnott pelenka is olyan (lasd idos beteg vagy inkontinenciaval kuzdo fwlnottek) minosegu, hogy az eros felnott vizelet elobb vagy utibb kimarja az ember boret.
Mondjuk hozzatennem, a nok a menstriacio miatt talan jobban kepesek elfogadni megszokni ezt egy munkahely miatt, mint egy pasi aki utoljara babakoraban volt pelenkas.
Ott olyan munkamorál is van hogy a gyerekek a suliban a padon kell hogy aludjanak, a gyárakban meg annyi a nap hogy 16 ora munka es a szalag felett lehet aludni es egy tal vacsora a napi fizetes.
Ezeket tenyleg nonstop dolgoztatják és wc re se akarják kiengedni! Ez kényszerhelyzet!
Az egész államuk beteges.
Most mit mondjak? Japán. És igen, nyugodtan pontozzon le a sok anime-fan, hiába vannak a japán kultúrának nagyon vonzó részei, az egész kultúrának és társadalomnak vannak nagyon beteges jellemzői is. Európai szemmel mindenképpen, de szerintem objektíven is van néhány aberrált dolog.
A munkához való hozzáállásuk tényleg már eléri a beteges szintet. Az, hogy rosszul érzik magukat, ha naponta nem húzhatnak le legalább 2-3 túlórát, az a többihez képest egy apróság. Amit a hírekben néha hallunk, hogy hányan depressziósak, meg hányan lesznek öngyilkosok, mert nem úgy sikerül valami a munkában, ahogy elképzelték, az csak a jéghegy csúcsa. Az egész életüket a munkának rendelik alá, és a legtöbbjüknek ez még az életénél is fontosabb. Olyan szélsőséges módon, hogy igen, van, hogy azt az 5 percet is "megspórolják" egyesek, ameddig vécére mennének.
Egyébként meg: nem, dehogy próbálnám, messzemenően aberrált dolog. Emellett egyáltalán nem komfortos. Az egy dolog, hogy miközben ott dolgozol, munkatársakkal körülvéve, pisilsz-kakálsz egyet a pelusba, de utána egész nap abban lenni nem a komfortosság csúcsa.
Köszi a válaszokat.
Az utolsónak: van hasonlóság, de nem azonos. A svájci gyerekek fejlődésükben rendellenesek, ezek a nők meg direkt hordanak pelenkát.
Amúgy én jelenleg japánban élek, és szerintem egyáltalán ne abberáltak.
Neked szipatikus, hogy ennyire fontos nekik a munka.
Ja és a cikknek jobban utánaolvastam, eredetileg azért kezdett el pelenkát hordani, mert egyszer hazafelé menet bepisilt ( [link] és el akarta kerülni, hogy megint ilyen történjen. Aztán megfigyelte, hogy sokkal hatékonyabban tudja így végezni a munkáját.
Szerintem nincs ebben semmi rossz, egyszerűen ez is csak egy munkaeszköz.
Az űrhajósok is hordanak pelenkát, mert máshogy nem tudnák megoldani a dolgot. Őket sem szapulja senki.
Ha nem elvárásból teszi valaki (márpedig el nem várja tőlük senki), akkor szerintem egyáltalán nem rossz, sőt, talán még dícséretes dolog is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!