Nők, szerintetek is létező dolog a nők közötti dominancia harc ?
Értetlenül néznek ràm, mikor ezt mondom, Pedig úgy érzem sokszor “erő”fitogtatàs céljából csinàlnak kisebb zavaró dolgokat más nők ellenem.
Veletek volt màr ilyen?
#9, #10
Nem tudom, milyen poziban vagytok a kutató és értelmiségi munkahelyen, ahol nem tapasztaltok doinanciaharcot.
Lehet, hogy még nincsen meg a megfelelő tapasztalatotok/tudományos fokozatotok ahhoz, hogy veszélyt jelentsetek a magasabb rangú emberekre.
Majd nézzétek meg, hogy PhD után milyen dominanciaharc megy.
Proli/tinikre jellemző dolog az ilyesmi, így nem érdekel, nem is nagyon veszem észre/szamomra nem létezik.
Persze minden van a világon, így ez is előfordul, de az szerintem még gyakoribb, hogy sokan rosszindulatot látnak ártatlan dolgokba/helyzetekbe. Pl még egyetemen volt egy csaj aki azt hitte hogy én gyűlölöm meg ki akarom túrni őt a baráti körből ahol ő új volt, mert amikor először találkoztunk akkor nekem pont minden bajom volt, beteg is voltam, és nem voltam abban az állapotban, hogy a jobbik formámat hozzam, ami neki úgy jött le, hogy "na, ennek biztos bssza a szemét, hogy én vagyok az új lány".
Meg lett beszélve a dolog, na de basszus....
Jelenleg nőkkel dolgozom, aztán rendszeresen sütünk egymásnak sütit, viccelődünk, elvagyunk, - ilyen élményeim vannak más nőkkel.
"Lehet, hogy még nincsen meg a megfelelő tapasztalatotok"
Lassan 40 éves leszek, és több munkahelyen is dolgoztam, kis cégnél, multinál, államinál... Bőven van tapasztalatom, hidd el. :-)
#11, egy helyiségben dolgozik az én osztályom, mindenkinek van doktorija. Sem én, sem a többi nő nem kerültünk egymással még semmilyen dominanciaharcba, mi segítünk egymásnak, ha gond van.
Vagy nem saját tapasztalatból beszélsz, vagy érdemes lenne munkahelyet váltanod.
Mi nők sokszor nem is vesszük észre és általában azért mert nem tudatos és nem is komoly, de létező jelenség.
A minap férjem vitt be reggel a munkahelyemre engem és egyik kolléganőmet is. Este megkérdezte, hogy na milyen az új kollegina? Én csak néztem és kérdeztem, hogy miből gondolja, hogy jött valaki, mire ő, hogy a héten már megfigyelte, hogy csinosabban öltözködök mint szoktam és látta, hogy kolléganőm is. Nincs új kolléganő, viszont van két gyakornok lány, akik nyáron a szabadságolások alatt besegítenek. Belegondolva tényleg igaza van, másnap jobban megfigyeltem és szinte minden csinosabban öltöztünk, de nekem magamtól pl. fel sem tűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!