Mi is az a dominancia?
Szerintem a legtöbb ember nagyon félreértelmezi. Bunkóságot, a másik elnyomását, manipulálását tekintik ennek.
Én inkább egyfajta határozottságnak, büszkeségnek, kiállásnak tekintem, ami mindig passzív. Ezalatt azt értem, hogy a valóban domináns Tomi nem próbálja meg magát nyuszi Béla fölé helyezni, uralkodni rajta, de persze nem is csicskul be senkinek sem.
Ez olyan, hogy előbb utóbb mindenki rád hallgat, tőled kér megerősítést.
Nem elnyomod, inkább segited, iranyitod, felemeled őket.
#3 lol miafsz?
Dehogy... A dominancia nem valami kegyes, tanító irányítás, ugyanakkor nem is kifejezett zsarnokoskodás.
Azt jelenti hogy nincs egyenlőség a felek között, az egyik ember a másik felett áll a hierarchiában, és ahogy írták, az ő akarata érvényesül a másiké felett.
Egyik szinonimája a szónak az "uralkodás" ami eléggé beszédes...
Az, hogy ezt valaki pozitívnak, vagy negatívnak látja, magánügy, bár személyes véleményem szerint csak nagyon, NAGYON kevés olyan eset van, amikor a dominancia jogos. Nem páviánok vagyunk; úgy is tudunk segíteni a másiknak, és "felemelni" őt, hogy nem rendeljük magunk alá, és nyitottak vagyunk meghallgatni, és érvényesülni.
Ezt pedig kizárja a dominancia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!