Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az anyukák miért hiszik azt,...

Az anyukák miért hiszik azt, hogy a gyerekük másokat is annyira érdekel, mint őket?

Figyelt kérdés

A barátnőmnek mióta gyereke született, állandóan küldözgeti róla a képeket meg videokat.

Egy ideig még elment, de már nagyon unom. Küldi a semmitmondó videokat, és akkor várja, hogy jaj de édes, jaj de cuki. Ráadásul ugyanezeket utána megosztja facebookon is.

Értem én, hogy örül az anyaságnak, de nem fogja fel, hogy másokat ilyen szinten nem érdekel más gyereke?

Hogyan tudnám vele tapintatosan közölni, hogy most már nem kérek a gyerekéből?

2023. jún. 17. 11:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%

nem tudom, hogy lehet tapintatosan közölni :D

amúgy ez nem csak gyereknél van így, hanem ha valakit ér valami nagyon erős élmény és azt hiszi, hogy ez kellene mindenkinek és ez a világ végső értelme. ilyenkor az egész észlelés nem ugyanúgy működik.

és az nehéz, hogy az ember mondaná, hogy ok értem, hogy nagyon jó, de ez a te sztorid én nem élem ezt, ahogy ha te betolsz egy páleszt az nekem nem ugyanaz. de közben meg nem akarja letörni a lelkesedését sem. szóval nekem sincs fogalmam, csak annyit akartam mondani, hogy értem a problémád :D

2023. jún. 17. 11:48
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
Ugyanez a szituáció a mi családunkban is. Néha nagyon sok tud lenni, ritkán elég dühös leszek tőle, azt érzem hogy a képembe van tolva. Nem fogom megmondani az illetőnek, megvárom hogy leessen neki hogy sok, meg nekem nem kell minden nap ajnározni, dícsérni a gyermekét.
2023. jún. 17. 11:56
 3/13 MaciLaci86 válasza:
22%
Csinálj te is eggyet és toljad te is a képibe! XD
2023. jún. 17. 12:11
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Sok ember alapból képtelen felfogni hogy a többi embernek nem pont ugyanaz az érdeklődése köre, és nem ugyanazt jelenti számára a szórakozás. Pár példa: találkoztam egy sráccal, lement a kötelező "ismerjük meg egymást alap szinten" smalltalk, majd elkezdte nekem nyomatni a (ráadásul hitleres) szóvicceit, és a 20. után sem esett le neki hogy engem ezek nem szórakoztatnak. De olyan srác is volt aki a játékokról regélt nekem véget nem érően és egyáltalán nem zavarta hogy abszolút nem tudtam hozzászólni a témához. Az ilyen emberekkel nem tudsz mit kezdeni. Megpróbálhatod nyíltan megmondani hogy téged ez nem érdekel, de akkor te leszel a rossz, számukra ez úgy jön le mintha azt mondanád, abszolút nem vagy rájuk kíváncsi. Legegyszerűbb ha simán nyomsz a videókra meg a gyerekes üzenetekre egy szívecskés reakciót, aztán eltereled a témát pl "jaj nagyon cuki! Amúgy hallottad hogy...." Őszinte részvétem. Majd ha jön a kamaszkor, már nem lesz ennyire odáig érte :D
2023. jún. 17. 12:12
 5/13 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem aki ilyen gyerekmutogató-típus, annak úgysem tudod tapintatosan megmondani, úgyis sértésnek veszi majd a dolgotm
2023. jún. 17. 12:28
 6/13 anonim ***** válasza:
10%

na, a heti elmaradhatatlan irritáló anyás kérdés.

túl fogod élni..??

2023. jún. 17. 12:37
 7/13 anonim ***** válasza:
97%
Úgy eleve az emberek ilyenek és sokaknak annyira rossz a szociális készsége, hogy nem veszik le, mi érdekli a környezetüket.
2023. jún. 17. 12:48
 8/13 anonim ***** válasza:
71%
"Ha barát vagy, akkor téged is minden kell, hogy érdeklődjön, ami velem történik". Kb. ezt gondolják sokan.
2023. jún. 17. 14:05
 9/13 anonim ***** válasza:
33%
Dehat egy szinhazi eloadas, munkahelyi sztorik, egyetem, szuleid betegsege, te magad sem erdekes a masiknak. Ne baratkozz, egyszeru ez.
2023. jún. 17. 16:25
 10/13 anonim ***** válasza:
Kivételesen te is áradozzál neki valamiről, amit csak egy picit is szeretsz/ami tetszett neked. Pl. egy új sorozatról és napi szinten számolj be neki, hogy a mai részben képzeld mi történt, vagy egy jövőbeli nyaralási úticélodról napról napra milyen új infókat találtál. Ha már látod rajta az erőltetetté váló reakciókat, leállhatsz és reménykedhetsz, hogy ő se kezdi újra az ő témáját.
2023. jún. 17. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!