Normális hogy emiatt rosszul érzem magam?
Sziasztok.
Igazság szerint most váltottam munkahelyet, az eddigiek borzalmasak voltak, nagyon kevés pénzért komoly fizikai munka. Kis protekcióval bejutottam egy helyre ahol országrész függően elég jól keresek (570-650 az átlag itt olyan 180-240 körül van elég kemény munkával. Na most amikor meglátom, hogy valaki nehéz munkát végez elkap egyfajta lelkiismeret furdalás, hogy nem érdemlem meg a bérem meg szegény ember(ek). Elég könnyű fizikai munkát végzem, van akinél 3x annyiért és nem éreztem azt hogy ezt 23 évesen megerdemelném, vagy jobban megérdemelném mint ők akik családot tartanak el.
Nyilván nem fogok emiatt vissza menni az előző munkám végezni, vagy sz@rt lapátolni, nyilván az is tény, hogy ezért a munkáért én elég sokat tettem és attól,hogy bekerültem ugyanúgy kepzem magam,hogy megálljam a helyem. De mégis rossz érzésem van emiatt, már csak akkoris elfog sajnos ha látom, hogy valaki olcsó "Sz*R kaját vesz.
Nyilván én sem abból a családi környezetbol jövök ahol dúskálás volt, sőt. Jó nem akartunk éhen halni de ezalatt a 23 év alatt egyszer sem nyaraltunk pl családdal. Lehet emiatt érzem magam kellemetlenül? Hogy lehet erről leszokni? Volt már valaki így?
Megpróbálom leszoktatni magam róla akkor. Köszi srácok.
3.-nak egyébként belém nem lett belém nevelve inkább az ellenkezője, hogy tanuljak, hogy ne kelljen sokat dolgozni.
Jó nem egyetemre mentem csak van egy jó szakmám, amiben úgy érzem jó is vagyok de a lényegen nem változtat.
Erről le kell szoktasd magad. Nem azt mondom, hogy maholnap Gucci táskát vegyél, de megengedheted a normális ételeket, ruhákat.
Én is pont így voltam, 25 éves koromig alaposan meg kellett gondolni, mire költök, aztán eljöttem külföldre és a fizetésem hirtelen 5x annyi lett (más bérezés).
Ezek után nagyon nehéz volt átállni, hogy igen, megvehetem a drágább salátát, nem kell a legolcsóbb ruhát vásárolnom, stb.
Mondjuk, pont a ruháknál egyedül a cipő az, amiből a márkásat választom, mert annál fontos a kényelem és sokáig tartson.
Én úgy vagyok ezzel, hogy amennyi pénzt tőlünk az állam lenyúl mindenféle adók formájában lelkiismeretes furdalás nélkül, nekem sem lesz lelkiismeretes furdalásom ilyenek miatt. Szerencsén múlik sok minden az életben. Lehet, hogy akik ott kemény fizikai munkát végeznek, azokat máshol kárpótolta az élet, pl örököltek egy lakást stb.
Nem kell rosszul érezned magad ilyen miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!