Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy minél...

Miért van az, hogy minél idősebb vagyok annál kevésbé vagyok bátor már?

Figyelt kérdés

32 éves vagyok. Visszagondolva a fiatalabb idoszakokra, egyedül is elmentem bulizni, nem zavart a tömeg, hajnalban hazasétáltam. Eljártam közösségbe sokat, sportolni jártam.

Az évek során sok nehézség ért. Párkapcsolatban is, de ennek nem lehet köze hozzá, Max részben. Mert amikor még sose volt párom akkor is bátrabb voltam, nem a másikra tamaszkodtam.

Már jó pár éve nem szeretek kimozdulni. Zavar a tömeg. Nehezen veszem rá magam olyan dolgokra ami kívül esik a komfort zonabol.

Nem szeretek már ismerkedni, mert annyi idegbeteg hülyével hozott össze a sors, hogy már gondolom a következő párom is ilyen lenne.

Egyre bátortalanabb vagyok, valahogy az önbizalmam sincs helyen, pedig nincs a külsőmmel gond. Inkább a belsőmet érzem megtörve.

Nem pont fordítva kéne lenni, hogy minél idősebb az ember annál bátrabb, magabiztosabb?

Először azt hittem, hogy depresszió okozza, de beszéltem szakemberrel és azt mondta generalizált szorongás inkább, es valamiért nem érzem magam elég jónak (lassan semmihez sem).

Fiatalabb korban meg mindent csináltam, jöttem mentem, most amikor meg sokkal bölcsebb, intelligensebb vagyok, gyakorlatilag egy kis betoji ember lettem..

2023. jún. 8. 20:16
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Teljesen természetes, én is később lettem idegroncs, pedig megéltem ezt-azt.
2023. jún. 8. 20:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Rájön az ember idővel, hogy nincs nagy értelme küzdeni.
2023. jún. 8. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:
33%
2. Ez nagyon adja!! Mondjuk belefásul az ember, ez a jó szó.
2023. jún. 8. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Leírtad a választ te magad "valahogy az önbizalmam sincs helyen". Csak azt a "valahogy" szót kéne kifejtened magadnak, hogy pontosan mikben nyilvánul meg.
2023. jún. 9. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!