Az normális, hogy ahogy egyre idősebb leszek, egyre kevésbé bírom a cukrot?
Attól függ, hogyan eszel. Én életmódot váltottam és eléggé leszoktam a szénhidráttól, ma már jóval kevésbé bírom, mint régen s ennek örülök is, mert tudom, hogy a szervezetem okos jelzése, nem akarja, hogy tovább egyek rosszul (azért néha teszem, de a szénhidrátmérgezések azért visszafognak egy kicsit :)).
Én azért más szinten vagyok, azt hiszem. Egy tábla elég tömény csokiban alig van cukor, de simából se okozna semmit sem egy, 10 nagy szelet torta sem lenne kihívás, de ha ezt csinálnám egy hétig mindennap, az ütne. De van, aki érzékenyebb. Extrém szénhidrátszegény étrend után közvetlenül is várható, hogy nem bírja az ember, de ez természetes, a sejtek ilyenkor megszokták, hogy a glükóz nem az övék, hanem az agyé s nem nyúlnak hozzá.
Ha sok szénhidrátot eszel, de a sima cukrot kerülöd egy ideje, akkor is természetes az ilyen. Az egyszerű és az összetett cukor más hatású.
A másik, hogy csak a fenti alapján még másra is lehetsz érzékeny, glutén, laktóz... Bár ha ezeket máskor eszed és nincs gond, akkor persze nem szóltam. Kevés az infó, nem lehet így megmondani, konkrétan miért lehet ez (bár a táplálkozás és az emberi szervezet kapcsolata olyan bonyolult, hogy a leírható infók sem lennének eleget, ki kéne vizsgálni, ha kíváncsi vagy, mi is ez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!