Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az autós oktatók...

Szerintetek az autós oktatók többségének,már kikészültek az idegeik?

Figyelt kérdés

Több olyan történetet is hallottam,hogy az autós oktatók idegbetegek. Az én oktatóm is ordibált többször is,meg behisztizett néha.

Szerintetek egy ilyen szakmában előbb utóbb tönkremennek az oktatók idegei?

Valóban ilyen stresszes munka lehet ez?

2023. jún. 5. 12:32
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem igen, de ez személyiségfüggő.

Nekem egy áldott önfegyelmű ember volt az oktatóm, de egyszer mégis sikerült kihoznom a sodrából. :D

Én tuti nem bírnám idegileg az egész napos feszült figyelést, meg koncentrálást. Szóval lefáraszthatja az oktatókat is rendesen!

De nyilván nem az megy oktatónak, aki nem bírja idegileg - jó esetben. :)

2023. jún. 5. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Ha a sajátomból indulok ki, akkor igen. Minden apró hibáért üvöltözött, amivel engem is felidegesített, ami miatt még többet hibáztam. Öreg volt, több évtizednyi oktatással a háta mögött, szóval valahol érthető.
2023. jún. 5. 12:43
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is ilyen tapasztalatom volt. Idegbeteg volt a manus. Pedig 13 éve van jogsim.
2023. jún. 5. 13:45
 4/9 anonim válasza:
95%

Nekem jó oktatóm volt, aki nem üvöltözött, pedig én is hibáztam, nem is egyszer.

Embere válogatja. Volt olyan oktató, akitől mindenki tartott, mert a legkisebb hibáért is üvöltött, pedig csak 40 éves volt és kevesebb, mint 10 éve oktat. Valóban nagyon stresszes lehet non-stop erősen koncentrálni, de aki minden xarért a plafonon van és üvölt, azt én eltiltanám ettől a szakmától, mert ezzel csak a tanulót stresszeli extrém módon, aki még többet fog hibázni emiatt.

2023. jún. 5. 15:39
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Engem egy halál nyugodt, jófej 25 éves srác tanított. Én magam választottam a szimpi autósiskolát. Nem mentem oda ahova apám akarta, akit ő tanított(vén pötshöz).
2023. jún. 5. 15:47
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Szerencsére nekem sikerült normális oktatót kifogni, aki korrekt, nem ordibál és az óra tényleg vezetéssel telik el.
2023. jún. 5. 17:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Nagyon jó oktatóm volt hatalmas önuralommal, de néhányszor én is kihoztam a sodrából. Ilyenkor én nem stresszeltem be (megszoktam/megtanultam a felnőtt hisztit kezelni)

Igen, nqgyon stresszes munka. Ott ül jobb 1-ben, és ha nagyon nagy hülyeséget csinál a tanuló megölhet valakit, vagy az autóban ülőket. Ez nyilván stresszes feladat kivedeni.

Másrészt nagyon nehéz a tanulónak es az oktatóbak is kezelnie egy olyan helyzetet, amikor bár nem gyerek-szülő (jobban fogalmazva irányított - irányító) a kapcsolati szint. Amikor egy felnőttnek kell engedelmes, szófogadó diákként követnie az utasításokat, es az oktatónak emellett felnőttként kezelnie a tanítványát, aki viszont pont úgy 1000x elront egy-egy dolgot, mint egy gyerek. Ez mind normális dolog, csak mindkét oldalról frusztráló, ambivalens.

Ha az oktató üvölt, akkor gondolj ezekre is! Ha ő üvölt, az azt jelenti, hogy az ellentmondó erzesek miatt akkor az érvenyesül, amikor nem képes téged felnőttként kezelni, és ő nem képes felnőttként viselkedni. Mindegy, hány évesek vagytok, ez előfordul.

Ilyenkor annyi a dolgod, hogy nem fogadod el a "gyerek" szerepkört, nem bőgsz, hisztizel, pánikolsz, hanem veszel egy nagy levegőt, elismered, hogy hibáztál. Ha tudod, hogyan kellett volna csinálni, azt mond el szóban, es kérd meg az oktatót, hogy azt a szitut még egy párszor egymás után gyakoroljátok be, hogy azzal ne legyen gond később.

Amikor lenyugodott, akkor higgadt hangnemben mond el neki, hogy tudod, hogy sokat hibázol, de megkéred, hogy ennek ellenére se kiabáljon.

Ilyen szintű új dolgot tanulni nem egyszerű, ezt az oktatóbak is tunia kell. Nem OK, ha üvölt, hisztizik, becsmérel. Nem azért, mert fizetsz neki, hanem azért, mert a KÖLCSÖNÖS tiszteletnek meg kell lennie.

Ha nincs meg, akkor válts oktatót/iskolát!

Semmilyen oktatói tevékenységben nem megengedett a tanuló felé az agresszió. Kontraproduktív is.

Néha mindenkinél elszakad a cérna, és olyankor a másik félnek kell helyesen korrigálni. (Ez amúgy a közlekedésben napi 100x megtörténik, szokj hozzá!)

2023. jún. 9. 15:48
 8/9 anonim ***** válasza:
89%

Személyiségfüggő, azonban valóban nagyon stresszes, hatalmas felelőséggel járó munka, ahol mindig ébernek kell lenni, állandóan figyelni, és ha gikszer, baleset közeli helyzet van, abban a pillanatban helyesen korrigálni, javítani. Ezt pedig nem is bírja mindenki, pláne hosszútávon. Erre még amúgy az is ráépül, hogy tudjon az illető jól oktatni, tudjon jól bánni különféle emberekkel, és ugye terhelhető legyen, egyebek mellett.

Nekem egy végtelenül szimpatikus, nyugodt és kedves, nyugdíjközeli oktatóm volt, azonban, azt hiszem talán 3x, szegényt sikerült kihoznom a sodrából. Bár ebből 2 vegyes felvágott volt, mert már valaki előttem felhúzta őt. De amúgy emberséges is volt, az órák is mindig jó hangulatban teltek, és mindenkivel szívesen beszélgetett, ő maga is szívesen mesélt. Szóval én elégedett voltam vele.

Akkoriban abban az autósiskolában 3 oktató volt, az ügyintéző néni pedig első rám nézésre mondta, hogy XY-hoz nem fog engedni, mert nagyon bunkó, nyers stílusú, szóval így indult az ottani pályafutásom :D

Az oktatóm sok tanulót vett át közben amúgy, és legtöbbjük arra panaszkodott, hogy az előző nagyon kiabálós volt, stresszelte őket és/vagy nem oktatott jól. Szóval volt ott minden.

2023. jún. 13. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Akinek nincsen türelme, önuralma, az alapjárton ne menjen semmilyen oktatónak vagy tanárnak.

Amúgy az én oktatóm is, elégé ideges típus volt. Káromkodás, és beszólások nélkül létezni sem tudott. Ilyenkor ha jól tudom, lehet másik oktatót kérni.

2023. júl. 31. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!