Bicajos futárok "agyilag" másmilyenek mint motoros vagy autós futárok?
Szóval emberileg érezhetően kicsit "nemnormálisak"?
Mert átlag ember szemében az hogy esőben, hóban, hidegben, hőségben bicajozzon valaki napi 8-12 órát, az valami elképesztően extrém dolog.
Nem gondolom. Motorozz esőben, szélben, fagyban. Szinte ugyan az :D
Az ember azért megy ilyen futárnak, hogy spóroljon a benzinen is. Vagy eleve más járműve nincs is. Nem jókedvéből, vagy elmebajból vereti magát a zuhogó esőben.
# 2
érthető hogy ez egy fizikai munka. De akkor bárki aki csinálja az segg hülye?
pl. sok diákot, egyetemistát látni aki woltozik, pandázik tanulás mellett.
vagy te azokra érted akik egész életükben ezt nyomják?
A többség azért nem nyomatja nap 8-10 órát. Én max 7,5 órát dolgozom egy napon, azt is csak heti 2x, és már ezzel is benne vagyok a top 10-20%-ban a városomban szerintem.
Én konkrétan nem lennék hajlandó ezt a munkát végezni motorral vagy autóval (motorra van jogsim csak egyébként). Tökre azt érezném, hogy pazarlom az időmet, ha a robogón ülnék egész nap. Így viszont jobb érzés a munkavégzés, mert legalább el tudom mondani, hogy sportoltam valamennyit és fizikailag is jobban érzem magam tőle. A közelekedés során is nagyobb a szabadság a biciklin. Amúgy is tök szép városban élek, egyszerűen kellemes dolog biciklizni a nap során.
Az időjárás általában elfogadható, én legalábbis nem vagyok kényes rá. Hollandiában élek, ami híres a szar időről, de még itt is relatíve ritkán futok bele az esőbe munka során. Ha meg esik akkor ez van. A téli céges felszerelésünk teljesen vízálló, nyáron meg nem is zavaró annyira az eső, illetve kevesebb is a csapadék. Konkrétan hónapok óta nem áztam úgy igazán el, pedig folyamatosan dolgozom heti 3 napot.
Az igazsághoz hozzátartozik mondjuk, hogy e-biciklit használok, aminek a motorja rásegít a tekerésre. Nehéz fokozaton szoktam használni, de szembeszél vagy emelkedők esetén brutálisan nagy segítség így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!