Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másokat is felidegesítenek az...

Másokat is felidegesítenek az ilyenek? Egy autós engem okolt és kellemetlen helyzetbe hozott az utcán a saját figyelmetlensége miatt.

Figyelt kérdés

Egy szűk egyirányú, kissé kanyarodó úton mentem át gyalog, amiből nem lehet kilátni az ott parkoló kocsiktól, ezért az autósok (legalábbis az intelligensebbek) azon a szakaszon mindig lassabban haladnak a fel-felbukkanó gyalogosok miatt. Amikor épp mentem át ma fényes nappal, még nem hallottam/nem láttam közelgő kocsit, viszont amikor már az út közepén voltam, látom hogy épp közelít nagy sebességgel egy félőrült, majd felé fordulok olyan "lassíts már b*szd meg"-tekintettel, majd kegyeskedett tényleg fékezni. Nem igen hatott meg, gondoltam elbambult, jól van, mentem tovább a járdán. Ez a f*sz viszont úgy gondolta, hogy neki az egész utca hallatára be kell engem égetnie és üvöltve káromkodott utána ki a kocsija ablakán, hogy "Mér' nem nézel körbe, b*szd meg? Menj a g*cibe!"

Ez a csodálatos jellem a saját figyelmetlenségét akarta rám róni, félreértette hogy pont azért fordultam felé hogy fékezzen már végre és nyissa ki a szemét, és persze ő van felháborodva... túlzás hogy ez engem baromira felidegesít?

Most hagyjuk a nagy bölcsességeket hogy "hát szólj neki vissza", vagy "állj ki magadért" stb, nyilván aki normálisan el tudja képzelni a helyzetet, tudja hogy egy autós ilyenkor visszatekeri az ablakát és elviharzik, anélkül hogy hallhatná a válaszomat.

Másokat is felidegesít az ilyen? És persze utána gyalogosként nem tudom elkapni, pedig basszus én is olyan jól visszaordítanék egy ilyennek...

2021. jan. 26. 19:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos egyre több az ilyen agresszív bunkó. Engem néhány hónapja majdnem elütöttek a zebrán (nekem volt elsőbbségem), úgy kellett elugranom, egy hajszálon múlt a dolog.
2021. jan. 26. 19:41
 2/25 anonim ***** válasza:
75%
Tény, hogy bunkó volt és elvileg figyelmetlen is. De te ugyanolyan figyelmetlen voltál, és valahol megértem, hogy ideges lett rád az autós. Senki se kedveli a figyelmetlen gyalogosokat. (Az már más kérdés, hogy tapló módon közölte ezt veled)
2021. jan. 26. 19:47
 3/25 anonim ***** válasza:
45%

A zebra az más. Itt semmiféle zebráról nincs szó. A kérdező IS hibás volt ennél a szitunál, legalábbis szerintem.

2021. jan. 26. 19:48
 4/25 anonim ***** válasza:
70%

Igen, de a verbális agresszió már nem volt helyénvaló az autós részéről. Abból már nagyon könnyen jön a többi.

2021. jan. 26. 19:52
 5/25 anonim ***** válasza:
61%

Sajnos sok ilyet látok én is, néhányan nem tudom hogy kaptak jogosítványt, még a józsefvárosi zugárus is elhajtaná őket...

Igaz is, "az autó benzinnel megy, nem jogosítvánnyal..."

2021. jan. 26. 19:54
 6/25 anonim ***** válasza:
71%

Nem is mondtam, hogy az helyén való volt...

2021. jan. 26. 19:56
 7/25 A kérdező kommentje:
Elvileg tényleg zebrán lett volna csak jogom átmenni még ha túl messze is lett volna, ebben igazatok van. Bár sajnos az a tapasztalatom, hogy a zebránál sem jobb sokszor a helyzet, egy másik helyen meg pont beláttam a kocsiba hogy a sofőr telefonját pötyögi és én meg épp mentem át a zebrán: szerintem ha nem eszmél fel a telójából, akkor sem történt volna semmi mert annyira nem volt közel, ő viszont hirtelen rám dudált: úgy tűnt, hirtelen megijedt, amiért egy emberrel többet látott az úton mint ő várta :D Mondjuk ezt sem nagyon értem, hogy arra a pár perc vezetésnyi időre sem képes elszakadni attól a sz*rtól, már bocsánat...
2021. jan. 26. 19:59
 8/25 A kérdező kommentje:
#2: azt mondjuk nem tudom, mennyire figyelmetlenség hogy végig parkolnak más kocsik a kanyargó úton amitől én nem is láthatom a közelgő autókat, a hangjukat pedig a nagy utcazaj miatt is csak akkor hallani amikor már elég közel vannak: ha normális tempóban vezet valaki akkor persze ilyen gond itt nem merül fel. Ja a legközelebbi zebránál szintén ilyen kanyargósan rontanak be az autósok, ott sem érzem magam nagyobb biztonságban. :D
2021. jan. 26. 20:08
 9/25 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is volt már ilyen, mint az 1-esnek nem is egyszer volt hogy mutatta hogy menjek aztán rálépett a gázra mikor ott voltam előtte és egyből a fékre, ugy ugrottam vissza es ott is csak kerdeztem hogy ez most mi.

Ha van térfigyelő kamera gondolom akkor a rendőrség a kocsi rendszámát le tudja olvasni és gyorsan megvan.

Pl. Nekem csak az jut ilyenkor az eszembe hogy ugorjak előle es mentem tovabb, de a rendszám csak mindig utána jutott eszembe. Volt hogy odamentem a kocsi ablakához miután a kocsi várakozott és én leléptem a járdáról mert lattam hogy varakozik mivel a fo uton folyamatos volt a forgalom ez ket bolt kozott volt egy kis mellek ut, ami szinten egy bolthoz es parkolohoz visz. Mikor előtte voltam csak azt vettem észre hogy jön felém a kocsi és kb. 10 cm-re van tőlem ugrottam előle, maximum fellökött volna csak az a problem hogy a fő útra estem volna ahol meg jöttek folyamatosan a kocsik. Ugrottam és odamentem, hogy ezt ne csinálja többször. De volt olyan is hogy biciklivel mentem nekem volt elsőbségem és aztán mikor odaértem láttam hogy a stop táblánál várakozik és mikor odaértem rámkanyarodott pedig latott hogy jovok én egyenesen közlekedtem elsobsegem volt nem kanyarodtam o a stop tabla ellenere mikor odaertem jott, en meg ezt eszleltem es lefekeztem meg joval elotte de nagyon kozel volt. Akkor is jeleztem hogy ez megis mi volt.

Tenyleg fontos lenne hogy az emberek vigyazzanak a masikra. Egy jo tanacs barhol vagy mindig vard meg mig elmegy az auto. En zebrara is mar csak akkor lepek hogyha nem mozog az auto de volt amikor hiaba intettek raztam a fejem es ok meg nem ertettek miert. Hat azert mert egy parszor mar erzekeltem nagyon kozelrol a felem indulo kocsit bunteto fekezo stilusban csak itt forditva csinalta gaz aztan fek. Tehat meg az sem mondhato hogy figyelmetlen volt mert aki vezet az mar rutinbol tudja melyik pedal melyik.

A jo tanacs vard meg mig elmegy az auto es utana menj vagy tobb emberrel egyutt lepj a zebrara.

2021. jan. 26. 20:13
 10/25 anonim ***** válasza:
63%

Nekem úgy történt, hogy még elég messze volt az autó, és látszott, hogy simán átérek a zebrán, ha tartja a sebességet. Csakhogy gyorsított, és nem lassított.

2021. jan. 26. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!