Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Tik-Tok felhasználók miért...

A Tik-Tok felhasználók miért annyira sértődékenyek?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy provokatívnak fogtok tartani, de afféle "külső szemlélődőként" tettem egy kísérletet. Nem régen lett Tik-Tok-om, korosabb vagyok, hát megnéztem, milyen is ez. Sokan live-olnak, élőznek. Megnéztem egy pár tucatnyit, aztán láttam, hogy a legtöbbje csak mered a kamerába, néha vigyorog, vagy a háttérben megy valami zene, kicsit rázza magát és olvassa a kommenteket. És az ilyen "Szia szép napot neked! - Szia neked is." típusú párbeszédek vannak.

Namost én két mondat közül szoktam beírni valamelyiket:

"Hozzátesz valamit az életemhez, hogyha nézem a live-odat?"

illetve:

"Mondj egyetlen indokot arra, hogy érdemes ezt tovább néznem!"

Mindegyik esetben vagy ordenáré káromkodások, anyázások, tettlegességel való fenyegetések a reakciók (különösen a roma származású férfi tiktokkereknél) vagy azonnali tiltás. Vagy a fenti sorrendben: elküld az anyámba és tilt.

Akkor ez azt jelenti, hogy ezek azemberek úgy gondolkoznak, hogy vagy 100%-ban alkalmazkodom a minden értelmet nélkülöző bárgyú játékukhoz, vagy különben szétbassszák a pofámat és menjek a qrvanyámba?

Másik kérdés meg az, hogy ekkora igény van ezekre? Mert gondolom, ha nem nézi senki, akkor nem liveolna.

2023. máj. 10. 07:49
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Hagyd abba a tiktokozást!
2023. máj. 10. 07:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy Neked van igazad :D
2023. máj. 10. 08:01
 3/10 anonim válasza:
92%
Én a TikToknál nagyobb és felszínesebb szemetet még nem láttam.
2023. máj. 10. 08:05
 4/10 anonim ***** válasza:
26%

Látszik, hogy az ilyen élőknél direkt a hergelésre mész. Lehet normálisan is használni a tiktokot, vannak érdekes tartalmak. Nekem nem szoktak feljönni bamba, magamutogató emberek. Az jön fel legközelebb is, ahová bemész, amire rákeresel, vagy hasonló semmitmondó téma.

Én állatmentő live-ot, profi smink live-ot nézek nagy ritkán. Téged meg ez érdekel. Az idiotizmus. Ezért jön fel.

Nincs ezzel sem gond, félre ne érts. Csak nem igazán értem, hogy mi ez a kérdés.

2023. máj. 10. 08:09
 5/10 A kérdező kommentje:
És ami nekem nagyon fura, hogy sok helyről hallom, olvasom, hogy mennyien ráfüggenek, hogy tiktok függővé válnak. Na azt aztán pláne nehezen tudom elképzelni. Mikor az a pár perc is "fizikai fájdalom", amit néha eltöltök vele.
2023. máj. 10. 08:10
 6/10 A kérdező kommentje:

4-es, a hergelés talán túlzás, nyilván az hergelődik valamitől, akinek valami saját magában nem stimmel. Amin csodálkozom, hogy először ezek a marhaságok és érdektelen dolgok jöttek fel, nem én kerestem rá.

Amúgy most megnéztem, van értelmes tartalom is rajta, de ennek ellenére azért függő nem hiszem, hogy leszek. ;)

2023. máj. 10. 08:12
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
Értelek. És tényleg úgy látom, hogy súlyos önbizalomhiányos emberek nyúlnak ehhez az eszközhöz. Ők hergelésnek veszik. Én is annak venném. Ha bántást kapnék a való életben, csinálnék egy "lájvot", ahol ugyanez van, persze, hogy csak mégjobban kilennék. Ha nem érdekel, ne menj be. Ezzel tudnánk a legtöbbet segíteni. Nem kellene ezt engedni egyébként. Szinte megszűnt teljesen a valóságos emberi kommunikáció. Azon vannak kiakadva emberek, hogy 500 km-el arrébb a nagy lájvbarát, akivel sosem találkozott, kibeszélte egy másik lájvban. Ezek az emberek figyelemre vágynak. Szomorú, hogy a való életben nincs kivel beszélgetniük. Erre más megoldás lenne, de nem tart még ott a társadalom nagy része, hogy megértse.
2023. máj. 10. 08:20
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
Pont az is rájátszik a függőségre, ha tele van hülyeségekkel. A legelső ilyen talán a napiszar volt a magyar interneten, de én a twitterrel jártam így. A tiktok se más hiába van rajta érték.
2023. máj. 10. 08:23
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Hozzátesz valamit az életemhez, hogyha nézem a live-odat?"

illetve:

"Mondj egyetlen indokot arra, hogy érdemes ezt tovább néznem!"

Ezek provokatív stílusú kommentek. Ha nem tetszik valami nem nézem... Írjak levelet én is a Való világ szerkesztőinek,hogy egy fos amit gyártanak?

2023. máj. 10. 12:59
 10/10 anonim ***** válasza:
71%

Ezek egyértelmű hergelések... ha nem szimpatikus valami, szépen kilépsz belőle, nem még belerúgsz kettőt meg túráztatod a másikat. Főleg hogy úgy teszel, mintha a te nézői tevékenységed akkora érték lenne, hogy nekik erre válaszolni kell, hogy téged mivel kellene ott tartani. Nyilván az anyázás az nem oké, de ezek után mit vártál? Hogy lemennek kutyába és elkezdik szopkodni a talpadat, hogy maradj már a nézők között? Miért, ki vagy te? :D

(mondom úgy, hogy nekem nincs is TikTok fiókom, és max. akkor látok ilyen videót, ha egy hírhez oda van linkelve)

2023. máj. 12. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!