A Tiktok miért káros az emberi kapcsolatokra?
Azért mert nem káros.
Az én gyerekkoromban nemhogy TikTok, de még internetem se volt. Aztán most fiatal felnőttként valahogy mégis több barátom s hasonlóm van, mint régen...
Miért, káros? Ezt milyen egzakt módszerekkel mutatták ki?
Én nem TikTokozom, a gyerekeim viszont igen. Mindkettőjüknek sok barátja van, nagyon népszerűek. Sokkal jobban megtalálják a helyüket a kortársaik között, mint én annak idején, pedig akkor még nem hogy TikTok, de intetnet se volt.
Ő lett az ügyeletes mumus...
nem károsabb, mint a többi
Kezdésként: tényleg csináltak vizsgálatokat arról,hogy hogyan hat a társas kapcsolatokra, realitás érzékre, mentális egészségre lebontva, hogy milyen hatása van a heti/napi X óra a többségre. A legtöbb teljes tanulmány nincs fent magyarul, de összefoglalót lehet olvasni róluk magyarul is. Aki teheti nézzen utána.
Hogy válaszoljak is: adiktív és személyiség torzító hatása lehet. A személyiség torzítás alapján nem csak arra kell gondolni, hogy változik a viselkedésük, maga az emberekhez váló hozzáállás is változhat. Valóságtól eltérő kapcsolati példákat láthatnak, torzulhat a valóság képük
Mert bárki bármiféle videót felrakhat,és ezzel sok időt pazarolnak az emberek.
Egy új függőség.
Már arra sem képes az ember,hogy figyeljen,pöccint egyből tovább a következő videóra.
Az életben is így van,megy az orra után.
Nem mellesleg ugyanolyan toxikus,mint bármi más felület.
Ugyanolyan mentalitású agyhalottak vannak.
Terjesztik a nézeteiket,sokan meg ezen nőnek fel.
De itt "jobban felszívódik" ez a sok szemét,mert rövid időre van türelme.
Eszébe se jut megnézni egy teljes interjút,a kivágott részt látja.
Szerintem káros, de ha úgy vesszük a f_sbuk is az, valaki képes egész nap csak azt nézegetni és nyomkodni. Unalmas tevékenység, unalmas embernek. Persze az is igaz, hogy a face már kifutóban van manapság, tehát nem mindenki használja már. Engem a tiktok nem nagyon érdekel. Nem köt nagyon le. Semmirekellő alkalmazás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!