Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzem azt, hogy Magyaror...

Miért érzem azt, hogy Magyarországon minden olyan fura?

Figyelt kérdés
Én Erdélyben születtem, ott is nőttem fel, és ezért nekem az volt nyilván a normális, ami ott van. Azonban, amikor eljöttem Magyarországra tanulni, egyre inkább elkezdtem megismerni több embert, azt érzem, hogy habár egy nyelvet beszélünk, teljesen más a hozzáállásunk, a gondolkodásmódunk, a szokásaink, stb., ami természetesen nem baj, csak nekem valahogy ez fura. Amikor ide jöttem egyetemre, nem hittem volna, hogy ekkora kihívás lesz megérteni a magyarországi embereket, a gondolkodásmódjukat és azt, hogy gyakorlatilag nagyon sok minden túl van bonyolítva és komplikálva és emiatt nagyon nehéz az embernek inkadrálódnia, jól éreznie magát. Vagy ezt nem csak én érzem így? Van más is, mondjuk magyarországi, aki így érzi, csak nem beszél róla? Kíváncsi lennék... Mivel nem is értem pontosan hogyan működik ez az ország, bár szeretném érteni!

2023. máj. 9. 00:14
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
0%
#30 Ott van, de nagyon kényesek rá. Mondjuk nem csak ők, de ők a leginkább. Felvidéki szobatársam is folyton szidta a szlovákokat, és hiába volt kettős állampolgár, kikérte magának, amikor megkérdeztem, hogy "Szlovákiában merre laksz?" Szerinte az lett volna a helyes kérdés, hogy "mely felvidéki településről származol?"
2023. máj. 10. 00:11
 32/33 anonim ***** válasza:
22%

28.

Azt írja a kérdező "Erdélyben születtem, ott is nőttem fel"

Akkor csak beszél románul elvileg. Privát üzenetben nem !:) de itt nyíltan a kérdés alatt szívesen besszélek vele románul a MAGYAR és román problémáiról.

Akkor majd kiderül kamu vagy nem a kérdés.

Tisztelettel xy fhdgy.

2023. máj. 10. 00:16
 33/33 anonim ***** válasza:
40%
Itt Magyarországon énközpontú rendszer van, amit azért hoztunk létre, hogy ne kerüljünk trébe.
2023. máj. 11. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!