Miért érzem azt, hogy Magyarországon minden olyan fura?
Kedves 1-es: Először is köszönöm a kérdésedet és már előre kiemelném, hogy semmi féle rosszindulat vagy ilyesmi nincs a gondolataim mögött, csak csupán szeretném jobban megérteni, hogy mi miért van így, ahogy. Azt is szeretném továbbá leszögezni, hogy ezek az én szubjektív megtapasztalásaim, amiket lehet, hogy csak én gondolok túl.
Pl. A magyarországi magyarok nagyon kötöttek és formálisak. Néha nagyon túlbonyolítanak és elkomplikálnak olyan dolgokat, amit az én agyam valahogy nem tud felfogni, hogy hogy lehet "ekkora segget kerekíteni valaminek". Konkrét példa: ma beszélgettem valakivel és elkezdte megmagyarázni azt, hogy mi a "koma" fogalma. Vagy múltkor hallottam 2 embert azon vitatkozni, hogy megláttak egy kutyát és hogy az most konkrétan milyen faj (eddig ez oké), de hogy abból a fajból a kis méretű, a közepesen kis méretű vagy közepes méretű. Ott álltam és nem értettem, hogy hogy lehet egy ilyen szarságon összeveszni.
Vagy szintén másik példa: ma hallottam először azt a szót, hogy "KKF": közveszélyes kézi fegyver. Halvány lilám nem volt eddig, hogy ilyen rövidítés létezik. És ott akkor az emberünk, aki ezt mondta, el kezdte megmagyarázni, hogy az pontosan mi is az.
Másrészről, azt érzem, hogy a magyarországi magyarok félnek és mindenki titkolózik mindenki előtt, az emberek nagyon nem őszinték egymással. Ezt egy részről sajnálom, mert szerintem a rendszer darálta be ezeket az embereket.
Sokkal hivatalosabb minden és el van bonyolítva minden Magyarországon.
Ez az én megtapasztalásom.
Tehát ha jól értem, téged az zavar, hogy két ember magánbeszélgetésének az volt a témája, hogy a kutya milyen fajta és azon belül melyik típus. Hát ha érdekli őket, miért ne? Én is szeretek lexikonokat olvasni, érdekességeket tanulni, és hasonszőrű barátaimmal sokszor beszélgetünk ilyenekről, ez ugyanolyan hobbi, mint a filmnézés.
Ez nem fenékkerítés meg túlbonyolítás, egyszerűen el kell fogadnod, hogy vannak dolgok, amikkel te nem akarsz foglalkozni, mert téged nem érdekel, de mást attól még érdekelhet. Csalódás a válaszod a normális kérdés után, mert ez kb. úgy hangzik, mintha egy múzeumban azt mondanád, hogy minek az idegenvezető vagy az információs táblácska, hát ott van a műalkotás és elég csak megnézni. #2 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!