Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzem azt, hogy Magyaror...

Miért érzem azt, hogy Magyarországon minden olyan fura?

Figyelt kérdés
Én Erdélyben születtem, ott is nőttem fel, és ezért nekem az volt nyilván a normális, ami ott van. Azonban, amikor eljöttem Magyarországra tanulni, egyre inkább elkezdtem megismerni több embert, azt érzem, hogy habár egy nyelvet beszélünk, teljesen más a hozzáállásunk, a gondolkodásmódunk, a szokásaink, stb., ami természetesen nem baj, csak nekem valahogy ez fura. Amikor ide jöttem egyetemre, nem hittem volna, hogy ekkora kihívás lesz megérteni a magyarországi embereket, a gondolkodásmódjukat és azt, hogy gyakorlatilag nagyon sok minden túl van bonyolítva és komplikálva és emiatt nagyon nehéz az embernek inkadrálódnia, jól éreznie magát. Vagy ezt nem csak én érzem így? Van más is, mondjuk magyarországi, aki így érzi, csak nem beszél róla? Kíváncsi lennék... Mivel nem is értem pontosan hogyan működik ez az ország, bár szeretném érteni!

2023. máj. 9. 00:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem. Romániában mindenki egyformán gondolkodik, mindenki ugyanúgy viszonyul a másikhoz, nincsenek nézeteltérések, nincsenek véleménykülönbségek? Ne haragudj, de én ezt eléggé nehezen hiszem el. Nem inkább arról van szó, hogy eddig kőkemény vidéki életet éltél és most belecsöppentél egy nagyvárosi közegbe?
2023. máj. 9. 01:34
 12/33 anonim ***** válasza:
0%
Erdőn túl él a nemzet jobbja.
2023. máj. 9. 01:47
 13/33 anonim ***** válasza:
15%
#8 Mondjuk téged sem irigyellek, ha ilyen közegben élsz.
2023. máj. 9. 02:38
 14/33 anonim ***** válasza:
24%

#9 csak elérkeztünk akkor a politikához is xd

Amúgy ha megnézed a válaszokat láthatod hogy nagyon nem a politika körül forog minden, egy nyomorék volt csak a tizen pár válaszolóból aki ezt felhozta itt, hogy fikázhassa a másik oldalt.

Na meg hogy a kérdésre is valaszoljak: ha megnézzük az eseteket amiket írtál, és általánosítunk kicsit akkor azt kapjuk, hogy 1) két ember megvitatott valamit ami mindkettejüket érdekel, és 2) valaki elmagyarázott neked egy dolgot amit eddig nem tudtál. Ezeket én nem tudom elképzelni hogy máshol ne lennének így. Vagy nálatok nem beszélgetnek az emberek a közös dolgaikról? Meg nem segítenek a másiknak ha nem ért valamit?

2023. máj. 9. 07:02
 15/33 anonim ***** válasza:
31%
Hat gondolom mert nem itteni vagy.. valszeg nekem is fura lenne Romaniaba. Amiket viszont felsoroltal eleg altalanositasok, mindenhol van mindenfele ember
2023. máj. 9. 07:49
 16/33 anonim ***** válasza:
16%

Kedves kérdező!

Mivel "túl van bonyolítva és komplikálva" itt minden és "inkadrálódnia" inkadrálodási problémáid vannak, gondoltam hosszabb választ adok.(beilleszkedés) Egészében válaszolnék a kérdésedre a lényeg főként az alján lesz.

Egy másik országba érkeztél ahol sok minden eltér, attól a "csodálatos" országtól ahonnan jöttél.(lehet vetekedni a keleti szomszédunkkal, mind a két országot jól ismerem sajnos.)

Gondolom nem voltál egy kis erdélyi faluba bezárva(?), informálódhattál az országunkról meg az itteni szokásokról is. Gondolom.

Lehet hogy sok minden furcsa neked itt. Igen, itt ahogy más országokban is sok dolgot, túlbeszélünk. Rendben van ez így szerintem.

Még jó, hogy nem olasz, francia vagy spanyol sulit választottál, ha a túlbeszéléssel és túlgondolással, problémád van, mert ott aztán mindent, a legkisseb xszart is heves kézmozdulatokkal kíséretében túlreagálják. (csak les az ember a fejéből ,hogy mi van?) :)

Gondolom azért utazgattál abban a "kulturált igényes" országban. Pl sosem értettem ,hogy ott miért alap , hogy napi 50 szer felszívják a turhát és köpik a földre. (köpje zsebkendőbe):)

Ha már túlbeszélés, többedmagammal megkérdeztünk több magyarul beszélő román kollégát miért van ez. Na ők aztán jó hosszan elmagyarázták, lényegében a parasztság definícióját 20 percben, jól teleköpködve közben a környéket.:) Erdélyiekben azt szerettem, hogy lényegre törően lehetett velük kommunikálni, vagy néhány szóval elintézték a dolgot.

Beleállsz egy ilyen témába:

"Szóval igen, hányingerem van a politikától, mert ebben az országban a szabad véleménynyilvánításnak a jogossága is megkérdőjeleződik"

Mert mint ,ha ott nálatok ez nem igy lenne? De.

Neked gondolom nem kell magyarázni mit jelent, kiejtve: csheva atenciá, pontosan ceva atentie.(valami -- némi figyelmesség)"célzás utalás valamire"

Na aki esetleg nem tudja ez azt jelenti, ha adsz valamit vagy fizetsz minden megoldható, de tényleg minden. Neked ezt tudnod kell, ha tényleg onnan jöttél.

Magyarország olyan amilyen, de szerintem romániából még ha Erdélyi is vagy, én úgy gondolom nem kéne komplett az egész országra, "rápottyantanod"!!

Romániába volt néhány éve (korrupciós ügyek kapcsán) egy felmérés a leggyakrabban használt tíz szó, vagy szóösszetételről: a Te iubesc szeretlek, után ki nem találnád de a ceva atentie "célzás" lett a negyedik azt hiszem.:) :)

A linket a cikkről kerestem, már nem találtam meg.

Szóval hiába vagy Erdélyi, romániát ismerned kell. Inkább törődj a tanulással ,hogy azt majd valahol hasznosítani tudd. Ha nem tetszik itt irány a Yale, Harvard , Oxford, MIT.

Tudom hogy jön a válaszod, hogy te Erdélyi vagy nem román.

Nem tud érdekelni.

Ostoba válaszra majd reagálok ha akarok.

2023. máj. 9. 08:21
 17/33 anonim ***** válasza:
32%
Én sem szeretem, ha a politika uralja a mindennapjaimat. Olvasok híreket, de nem állok le foglalkozni olyan dolgokkal, amik csak a stressz-szintemet növelik, és olyan emberekkel veszem körbe magam, akik másról is tudnak beszélni, elvégre a barátait mindenki maga választja meg, és a saját hangulatának, hozzáállásának is az ura mindenki.
2023. máj. 9. 09:45
 18/33 anonim ***** válasza:
66%
Nekem meg az eddigi három erdélyi kollégám volt fura. Sajnos mindegyikkel rossz tapasztalatom volt, azt láttam, hogy egymással mindenáron összetartottak, de az olyan nem erdélyivel, aki nem állt le nyalizni nekik, de közben semmit nem ártott nekik, azt csúnyán kibeszélték. Rettentő irigyek is voltak. És a legszörnyűbb: mindegyik fidióta volt, ami sajnos elég általános az erdélyiek körében.
2023. máj. 9. 11:01
 19/33 anonim ***** válasza:
45%
#18 Nekem külföldön volt ilyen tapasztalatom, nekem és a mindenféle országból származó kollégának bizonygatták, hogy ők nem magyarok, ők erdélyiek vagy székelyek. Nem volt olyan társasági összejövetel, ahol legalább egyszer ne merült volna fel.
2023. máj. 9. 11:26
 20/33 A kérdező kommentje:
11-esnek: De, szerintem erről van szó. Csak én gondoltam túl. De annak ellenére, hogy én a gyűlölet és az utálkozás semmilyen formáját nem tanúsítottam az esetleges válaszolók felé, nekik szerencsére sikerült azért elővenni a sztereotípiás kártyát és megalázni az erdélyi magyarokat megint. Sajnálom. Nem is tudom mit vártam. Hülye ötlet volt kiírni ezt a kérdést :))
2023. máj. 9. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!