Miért érzem azt, hogy Magyarországon minden olyan fura?
Figyelt kérdés
Én Erdélyben születtem, ott is nőttem fel, és ezért nekem az volt nyilván a normális, ami ott van. Azonban, amikor eljöttem Magyarországra tanulni, egyre inkább elkezdtem megismerni több embert, azt érzem, hogy habár egy nyelvet beszélünk, teljesen más a hozzáállásunk, a gondolkodásmódunk, a szokásaink, stb., ami természetesen nem baj, csak nekem valahogy ez fura. Amikor ide jöttem egyetemre, nem hittem volna, hogy ekkora kihívás lesz megérteni a magyarországi embereket, a gondolkodásmódjukat és azt, hogy gyakorlatilag nagyon sok minden túl van bonyolítva és komplikálva és emiatt nagyon nehéz az embernek inkadrálódnia, jól éreznie magát. Vagy ezt nem csak én érzem így? Van más is, mondjuk magyarországi, aki így érzi, csak nem beszél róla? Kíváncsi lennék... Mivel nem is értem pontosan hogyan működik ez az ország, bár szeretném érteni!
Van egy pár ismerősöm, akik onnan jöttek, akik te is, kérdező.
Ők is-, de mi is furák vagyunk egymásnak. Az egyik személy nem érti megfelelően, hogy ki mit mond, de nem mer kérdezni.
Mo. alapból egy folyamatos nagy átalakuláson megy át mindenféle tekintetben, így az emiatti furcsaságokat is érzed: az emberek nem megfelelően reagálnak ezekre a változásokra, így idegbetegek, sietősek, faragatlanok, türelmetlenek, ami szerintem nektek fura.
2023. máj. 9. 18:06
22/33 A kérdező kommentje:
21-es: Valami ilyesmi, igen. De amint írtam fentebb, lehet, hogy szimplán én gondoltam túl a dolgot. Azonban most, amit írtál abban is van valami... Valami hasonlót éreztem én is amikor kiírtam a kérdést, vagy amikor erre a témára gondolok.
2023. máj. 9. 18:09
23/33 anonim válasza:
#20 Attól, hogy elmondjuk a tapasztalatainkat, az már a te bajod, ha magadra veszel mindent. A sztereotípia per definitionem amúgy is arra jó, hogy a teljesen ismeretlen helyett valamit feltételezzünk, biztonságot és kezdeti útmutatást ad. Nem abszolút igazság, vannak minden irányba bőven kivételek, inkább csak kezdeti irányvonal, minden ember minden szituációban sztereotipizál, amit aztán lehet (részben) igazolni, és (részben) megdönteni. Ha ezen az alapvető emberi igazságon te megsértődsz, azzal mi nem nagyon tudunk mit kezdeni.
2023. máj. 9. 18:14
24/33 A kérdező kommentje:
23-as: Nem sértődtem meg, csupán elszomorodtam és ismét naiv voltam, azáltal, hogy kiírtam ezt a kérdést. De ebből is tanultam, s de jó. Sértődni ilyenen már nem sértődök meg, azért azon már túl vagyok :))
És nem "ti" nem tudtok mit ezzel kezdeni, hanem TE nem tudsz mit ezzel kezdeni. Nem mindegy.
2023. máj. 9. 18:34
25/33 anonim válasza:
"Olyan meg tudtommal nincs, hogy KKF, max. szlengből mondta valaki"
KKVE lesz az: kozbiztonsagra kulonosen veszelyes eszkoz.
#24 Hát, én nem is tudok mit kezdeni azzal, ha ilyen hisztis vagy, ebben igazad van. Ezt magadnak kell megoldanod.
2023. máj. 9. 18:40
27/33 A kérdező kommentje:
24-es: Így van
2023. máj. 9. 18:44
28/33 anonim válasza:
Szerintem ez a kérdező nem Romániából jött, és nem is egyetemista.
Csak a szokásos show-műsor kérdés finom politikai célzással.
#16 Tökéletesen igazad van, én is jártam rengeteget Romániába. A kérdező azét nem talált meg téged is, mert valószínűleg nem beszél románul tolmácsot meg még nem talált. Okoskodni meg a tényekkel nem akar.
Azt sem tudja mi az a buletin.
2023. máj. 9. 23:35
29/33 anonim válasza:
#28 Vigyázz, mert ha mégsem kamu a kérdés, akkor most vérig sértetted, hogy Romániát mondtál. :D
2023. máj. 9. 23:39
30/33 anonim válasza:
😂🤣
Miért? Erdély jelenleg Romániában van ha jól tudom. De nem romániánól jött jött az "Erdélyi" kérdező. Tuti kamu kérdés. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!