Az énközpontúság rafinéria?
Énközpontúság: azt a jelenséget, hogy egy egocentrikus viselkedés létezik, illetve magát az egocentrikus viselkedésformát is, egocentrizmusnak nevezzük. A latin ego szóból származik az alap jelentés, amelynek jelentése „énmagam”, a centrikus szó pedig „központút” jelent. Más néven énközpontú rendszernek nevezzük. (Igazad van, lehet hogy az 'egocentrikus' jobb lett volna.)
Rafinéria: Ravasz, furfangos, körmönfont. Rafinált gazember, szélhámos.
Nem. Az énközpontúság nem rafinéria, hanem énközpontúság.
A rafinéria! Na, az rafinéria!
Tyű micsoda válasz. Az énközpontúság az énközpontúság, a rafinéria meg rafinéria. Nahááááát.
Na. Jól van. Betudom annak, hogy nem tettem ki szájbarág...őőőő...elég konkrétan a kérdést, és azt hittétek hogy a két fogalom ugyanazt jelenti.
Na akkor újra:
Az énközpontúság rafinériának számít?
Ez az eredménye annak, ha értelmetlen dolgokat kérdezel, ráadásul mindenféle kifejtés nélkül.
Az énközpontúság rafinériának számít?
Miért számítana annak? Honnan jött egyáltalán ez a gondolat?
A hétköznapi életből.
De én még mindig nem kaptam választ arra, hogy honnan vannak ilyen forrásaid, hogy füvezek.
Én legalább válaszolok mindenre. ;)
Én nem mondtam olyat, hogy füvezel.
Válaszolsz mindenre, de neked itt most egy épkézláb kérdést kellett ovolna feltenni.
Szóval... honnan jött az, milyen logika mentén, milyen gondolatmenettel jött ki az, hogy az énközpontúság ravaszság lenne?
Pl mondj egy helyzetet ahol ez felmerül.
Egyértelmű a kérdés szerintem. Csak az nem érti, aki nem akarja. A kifejtésekből meg aztán végképp.
Miért van az az érzésem, hogy itt a sértettség beszél a kommentelőkből, mert érintettek a kérdésben, és zavar mindenkit, hogy ez szóba mert kerülni? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!