Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért baj ha valaki egocentrikus?

Miért baj ha valaki egocentrikus?

Figyelt kérdés
Ezt mindig úgy mondják mintha egy rossz tulajdonsag lenne. Pedig szerintem alapvetoen minden ember egocentrikus. Én elek a testemben, sajat magam vagyok a legfontosabb. Persze azert az emberi kapcsolataimra odafigyelek, de szerintem nem kell csak azert szarba hoznom magam hogy masnak jobb legyen. Elsosorban nekem kell hogy ko legyen es csak utana kovetlezik a tobbi ember.

2018. ápr. 15. 10:28
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Nem baj. Aki nem igy gondolkodik az nem eletkepes.
2018. ápr. 15. 10:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem itt is a mertekkel van a gond nem az, hogy van. De rajossz ha talalkozol egy nagyon onzo emberrel (vagy egocentrikus tokmind1) es akkor erted meg. Mindenki (a legtobben) akkor ertenek meg dolgokat, ha tapasztaljak.
2018. ápr. 15. 10:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Ma már nem baj, sőt inkább erény.
2018. ápr. 15. 10:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, és alapból kell az érvényesüléshez az "ego".

Ezzel nincsen baj, viszont be kell tudni ismerni ha valaki jobb, okosabb valamiben mint én.

És azt is, hogy valamikor nekem van szükségem másnak a segitségére mert én sem tudok mindent és nem is kell.

Az megint más aki full egoista.

2018. ápr. 15. 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt azzal van a baj,hogy az ego általánosságban mindenkinek mindennél fontosabb. Van az,amikor egy vita veszekedésbe megy át és ismerek olyat (a saját faterom) aki nem hajlandó bocsánatot sem kérni. Betegesen odavan a saját egója sértetlenségének megőrzéséért. Ezt en szenvedtem meg gyerekkoromban. Mindig én voltam a hibás vagy az anyám vagy a tesóm. Sosem ő. Ő tökéletes volt a saját szemében.

Így tanultam meg,hogy a szerénység az igazi erény. Aki tud visszafogottan,igazságosan és önmaga tehetsègét és hibáit egyaránt látni. Na most,az a bizonyos ego nem engedi sokszor láttatni a saját hibáinkat...

2018. ápr. 15. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!