Miért baj ha valaki egocentrikus?
Én is ilyen vagyok, és alapból kell az érvényesüléshez az "ego".
Ezzel nincsen baj, viszont be kell tudni ismerni ha valaki jobb, okosabb valamiben mint én.
És azt is, hogy valamikor nekem van szükségem másnak a segitségére mert én sem tudok mindent és nem is kell.
Az megint más aki full egoista.
Itt azzal van a baj,hogy az ego általánosságban mindenkinek mindennél fontosabb. Van az,amikor egy vita veszekedésbe megy át és ismerek olyat (a saját faterom) aki nem hajlandó bocsánatot sem kérni. Betegesen odavan a saját egója sértetlenségének megőrzéséért. Ezt en szenvedtem meg gyerekkoromban. Mindig én voltam a hibás vagy az anyám vagy a tesóm. Sosem ő. Ő tökéletes volt a saját szemében.
Így tanultam meg,hogy a szerénység az igazi erény. Aki tud visszafogottan,igazságosan és önmaga tehetsègét és hibáit egyaránt látni. Na most,az a bizonyos ego nem engedi sokszor láttatni a saját hibáinkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!