22 éves, jelenleg munkát keres, otthon van, intézi a háztartást, én meg dolgozok. Tegnap este óta nincs netünk. Most előbb hív engem, tudna-e valamit tenni az ügy érdekében. Mondom neki hívja fel az ügyfélszolgálatot, idejébe belefér, mire ő, hogy azt biztos nem, utálja az ilyen telefonos ügyintézéseket. Már mogorván mondom neki, hogy kezdje el, tanulja meg ezt is, senki nem teszi meg majd helyette, ha én már halott vagyok, de erre is csak makacskodott, hogy nem fog telefonálni. Jól van, ha nem, akkor nem, hát leraktam.
Miért ilyen életképtelen, hogy nem tud egy egyszerű telefonhívást elintézni?
Közben megoldotta chaten keresztül az ügyfélszolgálatot. Ilyen nehéz volt. Így vagy úgy, ha valamit el kell intézni, akkor el kell intézni, mindegy, hogy chaten vagy telefonon.
2023. ápr. 26. 12:42
12/29 A kérdező kommentje:
Igen, én neveltem, és tőlem sosem látott olyat, hogy amikor kell valamit elintézni, akkor annyiban hagyom. Nem nyaltam ki a seggét, nem csináltam meg mindent helyette, csak azt mondtam meg, mit hogyan csináljon, ha már egyedül nem tudta.
2023. ápr. 26. 12:45
13/29 anonim válasza:
Látod, rákényszerül, megoldja. Ebbe is bele kell tanulni.
2023. ápr. 26. 12:52
14/29 A kérdező kommentje:
Igen, látom. Csak azt nem értem, előtte miért kell nyafognia nekem, hogy nem, úgy nem teszi.
2023. ápr. 26. 12:54
15/29 anonim válasza:
És neked utólag miért kell nyafognod? Lehet ezt is tőled tanulta....
2023. ápr. 26. 13:04
16/29 anonim válasza:
Nem rosszból kérdezem, ha valaki ennyire nem képes telefonon kommunikálni, az chaten keresztül is tud pl. mentőt, tűzoltót hívni?
Mert a kérdező lánya is inkább chaten keresztül intézkedett (ez nem baj), de ezt mindenhol megteheti?
A végén tényleg lesz egy egész generáció akik nem lesznek hajlandóak beleszólni a telefonba?
Ezt most tényleg komolyan kérdezem.
2023. ápr. 26. 13:09
17/29 anonim válasza:
Biztosan a szülők a hibásak.
2023. ápr. 26. 13:10
18/29 A kérdező kommentje:
Mivel ez is megoldódott, de megint lesz legközelebb, amikor újra csinálni fogja. Ezért. Csak velem. Senki mással nem tesz így, csak velem. Anno a szakmai iskolában a tanárai szerint kreatív, nyugodt, feltalálja magát. De bezzeg ha rólam van szó, van, hogy arra is rákérdez, biztos-e, amiről úgy gondolja, hogy jó.
2023. ápr. 26. 13:13
19/29 anonim válasza:
Tehát mindenkivel szemben ok, csak veled nem. Ebből az következik, hogy a lányod a hibás.
Nem Te.
Ok.
2023. ápr. 26. 13:15
20/29 A kérdező kommentje:
16-os: A lányom esetében úgy van, hogy ilyen hivatalos dolgok intézése nem megy, vagy csak nem akarja. Általánosan valakivel telefonálni fele-fele. Velem nem gond, ismerőseivel sem, megjött valamilyen futár és hívja, azzal sem, de ha pl bent vagyok és adnám az egyik kollégának a telefont, hogy beszéljék le, milyet szeretne (ételnek az íze), akkor semmiképp nem hajlandó, és neki bármilyen jó lesz. Mentőt hívott már hozzám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!